зоокът

Начало | зоокът | Погалете игуана или варан в единствения стационарен терариум в България

Погалете игуана или варан в единствения стационарен терариум в България

Аз детето | 2012-05-31

Погалете игуана или варан в единствения стационарен терариум в България

Единствените в България черна игуана и кралска кобра могат да видят на живо любителите на земноводни и влечуги.
На 1 юни, Международния ден на детето, в 15.00 часа отваря врати терариум „Пловдив”. Единственият стационарен екзотичен зоокът в страната е с нов адрес – на 3-ия етаж в мол „Галерия Пловдив” (до детския кът).

Над 100 вида животинки –  игуани, варани, водни костенурки, змии обитават 230 квадратни метра в най-големия мол в Южна България.

Терариумът в „Галерия Пловдив” може да се похвали с най-богатата колекция на кобри и отровни змии. Надали някой би помислил да докосне страховитите влечуги. Но пък желаещите могат да погалят някои видове питони, варани и игуани.

В дома на екзотичните животни  живеят и едни от най-дългите змии на земята – зелена анаконда, йероглифен питон и мрежест питон. Питоните албиноси са над 3 метра.

В деня на откриването  на терариума, 1 юни, петък, входът за всички посетители е свободен. Със сигурност първи ще разгледат екзотичните животни децата, участващи в националния проект „Голямото рисуване на малките художници”. От 13 часа в рамките на час те ще оцветят с мечтите си 300-метровото платно, опънато по коридорите на 3-ия етаж в мол „Галерия Пловдив”.

Терариумът ще е отворен  всеки ден от 11 до 20 часа. Билетът за възрастни е 3 лева, за ученици 2 лева, за деца до 7 години е 1 лев.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град