Инициативи

Начало | Инициативи | „Кашонвил“ – светът за който мечтаем ще изненада децата за празника в Горна баня

„Кашонвил“ – светът за който мечтаем ще изненада децата за празника в Горна баня

Аз детето | 2022-05-31

„Кашонвил“ – светът за който мечтаем ще изненада децата за празника в Горна баня

Третото издание на „Кашонвил“ ще бъде в Горна баня! На 1 юни, Деня на детето, съобщиха от Сдружение Безопасни детски площадки. От организацията канят деца и родители заедно да изградят от картон, кашони, кутии, пластмасови опаковки, плат, капачки – всичко рециклируемо, което имате, макет на света, за който мечтаем. Сгради, превозни средства, животни, роботи, ракети, самолети – вие сте на ход!, призовават от „Безопасни детски площадки“. Събитието е за хората от Горна баня и за всички семейства от Украйна, които искат да се срещнат, запознаят и забавляват със своите съседи от квартала и София. Носете си кашоните и материалите, бои, лепило, каквито имате от вкъщи. Ние също ще осигурим материали. Ще има три зони, според възрастта: за деца до 6 г., за деца 7-12 г., и за младежи и възрастни, така че всички безопасно да станат архитекти на бъдещето, уточняват организаторите.

„Кашонвил“ е в подкрепа на кампанията „Шампионите на Горна баня играят заедно!“, която ще превърне мястото на събитието в спортно игрище, със съдействието и подкрепата на район „Овча купел“, Радио София и Столица. бг. За кампанията „Шампионите на Горна баня играят заедно!“, на platformata.bg, на място може да дарите нови или запазени, здрави игри и играчки за игри навън за деца бежанци, които ще бъдат предадени на колегите от Фондация „За доброто“.

Събитието ще се осъществи със съдействието на район „Овча Купел“, Столична община, по проект „Партньорство за красива и чиста България“, част от дългосрочната програма „Място България на сдружение БГ Бъди активен“ с финансовата подкрепа на „Coca Cola Foundation“. Партньори: Фондация „За доброто“ и Национална мрежа за децата. Желаещите да участват, да се регистрират с имейл на адрес: safeplaygrounds.sofia@gmail.com, като отбележат броя на децата и възрастта им, до 31 май включително.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град