новини детски

Начало | новини детски | Седмото приключение на едни от най-обичаните комикс герои отново излиза на български

Седмото приключение на едни от най-обичаните комикс герои отново излиза на български

Аз детето | 2023-06-15

Седмото приключение на едни от най-обичаните комикс герои отново излиза на български

Приключенията на малкия гал Астерикс са сред най-обичаните комикс истории в България. Легендарните Албер Юдерзо и Рьоне Госини са възпитали поколения читатели в любов и почит към комиксите с поредицата за Астерикс и Обеликс. Сега, тъкмо за летните безгрижни месеци, на българския пазар се завръща седмото приключение на обичаните герои – „Астерикс 7: Вожд срещу вожд“.

Комиксите от поредицата за Астерикс и Обеликс са продадени в повече от 380 милиона екземпляра по света и са преведени на повече от 100 езика. От 60-те години до днес историите за галите продължават да забавляват деца и възрастни. Издателство Artline Studios подновява публикуването на поредицата в България, като това е седмият албум, който излиза с тяхното лого.

Във „Вожд срещу вожд“ Астерикс и Обеликс се изправят пред най-голямото си премеждие досега. Когато римляните убеждават галски вожд да предизвика Найдобрикс на схватка, никой не се тревожи много. Но тогава летящ менхир удря жреца Панорамикс и той вече не си спомня как се приготвя вълшебната му отвара. Ще успее ли Астерикс да помогне на Панорамикс да си възвърне паметта навреме?

Албер Юдерзо и Рьоне Госини за пореден път доказват, че са майстори на разказваческото изкуство. Остроумните диалози на легендарното дуо и ярките илюстрации на Юдерзо вдъхват живот на един галски свят, който от години омагьосва малки и големи. С неподражаемия си превод Венелин Пройков отново ще накара читателите да се заливат от смях със сполучливите каламбури и игри на думи.

„Астерикс 7: Вожд срещу вожд“ е чудесна възможност родителите да запознаят децата си с вечните приключения на най-известните жители на Галия.

За автора:

Албѐр Юдерзо̀ е френски художник. Известен е главно (заедно със сценариста Рьоне Госини) с комиксите за Астерикс. През 1959 г. двамата участват в създаването на детското списание „Пилот“. В първия му брой се появява гал, наречен Астерикс. Юдерзо и Госини се считат за бащите на съвременните комикси и графични романи, като по света са продадени 500 милиона екземпляра от техните издания, а няколко истории са превърнати в анимационни и игрални филми.

Рьонѐ Госинѝ е френски писател, хуморист и сценарист. Автор е на историите в комиксите за Астерикс и Обеликс, Лъки Люк и Малкият Никола (с художник Жан-Жак Семпе). Успехът на малкия гал е феноменален. Приключенията на Астерикс, преведени на 107 езика и диалекта, са сред най-четените произведения по света. Госини е един от най-известните представители на френската култура. Начело на вестник „Пилот“, предизвиква истинска революция в комикса, като го издига до ранга на „девето изкуство“.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град