любопитно

Начало | любопитно | Създават 3D принтер за деца

Създават 3D принтер за деца

Аз детето | 2016-11-24

Създават 3D принтер за деца

Достъпен 3D принтер, предназначен за деца, набира средства в платформата за споделено финансиране Indiegogo. Моделът Yeehaw обещава да сбъдне мечтата на децата сами да произвеждат желаните играчки, пише technews.bg

Първите поддръжници на проекта ще получат готовото устройство на цена от само 249 долара. Очаква се това да стане още до края на годината. След излизане на пазара, 3D принтерът ще струва 497 долара, а цената на комплект консумативи ще бъде 269 долара. Yeehaw ще даде възможност на децата да произвеждат собствени играчки, като използват постоянно разширяваща се библиотека от 3D модели, както и специален софтуер. Работата на принтера може да се управлява от приложение за мобилни устройства или чрез облачни услуги, през браузъра на компютъра.

Класни стаи в цяла Европа ще получат 3D принтери Разработчиците уверяват, че Yeehaw е много опростен за настройка – тя става автоматично, както и за работа, а също така, че принтерът е абсолютно безопасен. Децата просто трябва да изберат 3D модел и цвят, след което да натиснат бутона за печат. Използваните материали са нетоксични и безвредни за хората и околната среда.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град