сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Със семена и малко боя стават най-красивите рисунки

Със семена и малко боя стават най-красивите рисунки

Аз детето | 2021-10-28

Със семена и малко боя стават най-красивите рисунки

Леща, ориз, боб, елда, чиа – всички имаме у дома някоя от тези зърнени и бобови култури и обикновено естествено ги ядем. Но ако са ви останали твърде малко, че да ги сготвите или пък имате някои прекалено остарели, кажете на родителите си да не ги хвърлят. Вместо да отидат в кофата могат да послужат за нещо, което няма да ви напълни стомаха, но душата и сърцето. Можете да сътворите прекрасни картини, които да окачите в стаята си, да подарите на близки или пък да снимате и да се похвалите в интернет с тях.

Всичко става лесно! Трябват ви лист хартия, лепило, водни боички и изброените семена по-горе или каквито други имате.

Първо трябва да имате очертания на картинката, която искате да се получи. Можете да я нарисувате сами, принтирате или... Ако имате любима картинка от някоя книжка, сега ще ви кажем за един интересен начин на копиране. Слагате я на прозореца, но трябва да е светло, а най-добре и слънчево. Върху нея слагате празен лист хартия и притискате, може и само с ръце. Очертанията на картината се виждат и просто очертавате с белия лист. Яко, нали?

После става още по-готино. Мажете с лепило цялото място на което трябва да има картинка и почвате един вид да оцветявате със зърната. Можете да се възползвате от естествения им цвят или пък след като сте ги подредили да ги боядисате с водни боички и да изчакате да изсъхне и готово.

Какво и как ще правите оставяме на вас, имаме само няколко предложения! Но оставете въображението да ви води!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град