сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Гъсеничка от чорап – да, това ще е новата ви любима играчка

Гъсеничка от чорап – да, това ще е новата ви любима играчка

Аз детето | 2021-08-24

Гъсеничка от чорап – да, това ще е новата ви любима играчка

Не са ли очарователни тези гъсенички от чорапи без шиене!? И са супер лесни за направа! Сериозно, ако имате несъответстващи чорапи из къщата, това е толкова забавен начин да ги използвате! Имате нужда само от няколко прости консумативи, които лесно можете да намерите у дома или в магазина за левче. За по-малко от 10 минути можете да направите сладко малко пълзящо същество. То ще стане новата ви любима играчка с която спите или пък ако вече сте големи за това, подарете я на братчето, сестричето или братовчедчето си, на приятелчето, които са по-малки от вас. Те ще са очаровани и ще им станете любимия батко или кака!

Но какво точно ще ви трябва освен чорапи:

  • телени пръчки за декорация
  • крафт очички
  • лепило
  • ластици за коса
  • пълнеж – може да е леща, ориз, а най-добре пълнежа от стара възглавница

Прави се много лесно:

Ако ще ползвате пълнежа от стара възглавница, изрежете малък отвор и внимателно го извадете. А ако ще е ориз, боб или леща просто сипете в купичка, за да ви е по-удобно. После напълнете чорапа, като оставите два пръста под отвора ненапълнени. Важно е, докато пълните хубаво да натъпквате с ръка, за да може гъсеничката да е хубава, възможно най-пухкава и да не се спихва лесно.

След като приключите с пълненето обгърнете с ластици чорапа на няколко места, но нека да са на поне 3 пръста разстояние, за да прилича на гъсеничка и един ластик най-накрая, за да не излиза пълнежът.

После най-крайния ластик увийте с телена пръчица, но така че два края да стърчат отстрани. Изправете двата края нагоре и увийте леко отгоре. Накрая залепвате очичките и сте готови!

Много е сладка, нали?

От чорапи можете да си направите и още няколко интересни неща:
Сладурски зайчета от самотни чорапи
Не се чудете, а в снежни човеци старите чорапи превърнете
Весели чудовища от чорапи
Забава със стари чорапи



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град