сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весели животни от пластилин: направете си рибка за късмет

Весели животни от пластилин: направете си рибка за късмет

Аз детето | 2022-01-18

Весели животни от пластилин: направете си рибка за късмет

Отново е дошъл момент да освежите свободното си време и да се забавлявате у дома! Да направиш различни форми от пластилин винаги е забавно, а ако те са на животни е още по-забавно. Птици, насекоми, бозайници – наистина очарователно занимание за дните, когато например вали, или е прекалено горещо или студено. Тези малки сладки животинки могат да разведрят и най-лошото време. Затова в поредица от текстове смятаме да ви покажем как да си направите цяла екзотична и богата зоологическа градина. Много ще се забавляваме! С нас ли сте?

Надяваме се, че вече сте си направили симпатичното жирафче, шарената костенурка, красивия папагал и симпатичната ни калинка. Ако не сте, то побързайте – те определено заслужават да бъдат във вашата колекция от пластилинови животинки. Днес сме решили да допълним колекцията с една лесна за направа, но и чудесна рибка, която определено ще донесе късмет не само на пластилиновата ви колекция, но и на вас самите. Може би не знаете, но в много страни от Близкия изток рибите са смятани за носители на щастие и много късмет и затова във всеки дом има поне по една картина на рибка и поне по една фигурка. Така че защо и вие да не си донесете малко положителен дух от Изтока с това интересно творение!

Ще ви трябват пластилин с червен, жълт и бял цвят, едно мънисто или копче за око, нож и дъска. Поне нашата рибка е такава, но вие можете да я направите и с други цветове.

Сега да творим със сръчните си ръце!

Първо разделете червения пластилин на две. Едната част направете на топче, а след това издърпайте в двата края, за да получи леко овална форма. Това ще е тялото на рибката. Другата част отново оформете на топче, но този път топчето накъсайте на 8 части. От едната пак направете малко топче, а другите с помощта на пръстите сплескайте и оформете като капки. Става най-лесно като просто изтеглите в двата края и смачкате по средата. След това залепете две от капките една за друга, оставете една сама, а останалите също залепете една за друга. Това ще са перките на вашата рибка.

Сега остава просто да я сглобите. По-голямата перка закрепете отгоре на тялото на рибката, а по-малката закрепете за опашка, с помощта на топчето. Можете да оставите рибката и така, но за да е още по-красива сложете мънисто или копче за око. Украсете на места с жълт пластилин, а като притискате ръба на ножчето към пластилина направете и изящни люспи.

Готово е! Сега остава да я добавите към колекцията си и ще видите как късметът ще дойде много бързо! А ако сте вдъхновени можете да си направите и ето такава риба!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град