сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Мидички ли? Знаете ли, че и камъчетата от морето са страхотни!

Мидички ли? Знаете ли, че и камъчетата от морето са страхотни!

Аз детето | 2021-08-27

Мидички ли? Знаете ли, че и камъчетата от морето са страхотни!

Какво събирате за спомен от морската си почивка? Със сигурност се разхождате по плажа и разравяте пясъка, за да намерите мидички. И си струва – те са красиви, цветни и с различни форми. А ако имате късмет, можете да попаднете и на рапан, който както знаете е уловил вълните и ще ги чувате през него, дори и когато сте далеч от тях. Има обаче и едни други морски съкровища, които често подценяваме, а те са не по-малко интересни и красиви. Говорим за различните камъчета! Без море, те ще са обикновени, но когато са там, вълните така идеално са ги изгладили, че изглеждат прекрасно.

Освен това вие можете да ги направите и още по-красиви! Как ли? Купете си жълта, черна, бяла и синя акрилна боя, както и прозрачен лак, а също и четка за рисуване и можете да си направите готини пчелички. Лесно е!

Измийте добре камъните у дома, от пясъка, не друго, за да може боите да се хванат. След това ги оцветете в жълто, може да се наложи да нанесете два слоя боя, не, това не е толкова трудно.

Изчакайте малко да изсъхнат и с черна боя направете няколко ленти по камъка. После изчакайте да изсъхне пак. Оцветете върха в бяло и нарисувайте очи, а защо не и усмивка.

Накрая със синя боя и малки крилца отгоре! После изчакайте боята да изсъхне напълно, намажете цялото ви произведение с прозрачен лак и сте готови! Красота!

Естествено ако искате можете да нарисувате и нещо друго, защо не рибки? Така ще помните откъде са тези камъчета!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град