малък готвач

Начало | малък готвач | Само с три прости съставки лакомство направи и зарадвай любимото си куче

Само с три прости съставки лакомство направи и зарадвай любимото си куче

Аз детето | 2023-03-27

Само с три прости съставки лакомство направи и зарадвай любимото си куче

Както децата, така и кучетата обичат малките лакомства. А и както знаете, лакомствата са важна част от обучението на всяко куче. Или пък начин да накарате кучето на приятеля ви или съседа да ви хареса и най-малкото да не ви лае всеки път. Но купуването на лакомства за кучета в магазина за домашни любимци никога не е евтино и кой знае какви са някои от нещата, които се използват, за да ги направят! Затова направете ги у дома само с 3 съставки, които вероятно вече имате. Вашите кучета ще ги харесат!

За цяла тава лакомства ще ви трябват:

  • 1 ½ чаши овесени ядки
  • ½ чаша фъстъчено масло – чисто
  • 1 добре узрял банан

Ето и как да ги направите:

Загрейте фурната на 180 градуса, а през това време сложете овесените ядки в блендер, като разбира се помолете някого за помощ, ако не се оправяте все още добре с този уред. Смелете ги на фино брашно и ги оставете настрана в чиста купа. В кухненския робот пюрирайте фъстъченото масло и банана, докато бананът стане на пюре. Разбъркайте брашното от овесени ядки с пюрето, като отделите 2 супени лъжици от ядките. Бъркайте докато стане меко тесто.

Поръсете работната си повърхност и горната част на тестото с брашно от овесени ядки и разточете с дебелина приблизително 2 пръста. Ние използвахме малка формичка за сладки с форма на кокал, но вие можете да изрежете дори и с малка чаша, ако нямате формички.

След това постелете хартия върху тавата в която ще ги печете, наредете готовите лакомства и печете около 15 минути. Трябва да станат сухи и леко златисти. Кучетата не могат да им се наситят! Но все пак имайте предвид, че е добре да им давате не повече от 4 на ден.

Прочетете и още няколко съвети за кучетата:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град