зоокът

Начало | зоокът | Плодовете, които са строго разрешени за вашето куче

Плодовете, които са строго разрешени за вашето куче

Аз детето | 2017-03-20

Плодовете, които са строго разрешени за вашето куче

Имате ли куче или пък скоро ще имате такова? Може би вашият най-добър приятел има куче? Ако на поне един от въпросите отговаряте с „да“ – то прочетете този текст, ще е полезен както за вас, така и за четириногия ви приятел, който ще бъде още по-щастлив. Кучетата обичат месото – това е всеизвестен факт. Освен това всички сме гледали рекламите за кучешка храна, които се надпреварват да ни увещават, че точно тяхната марка храна съдържа най-много истинско месо. Рядко обаче чуваме нещо за плодовете и кучетата, нали? Но като едни добри стопани трябва да знаете, че кучетата също обичат да похапват някои видове плодове, просто ако се намери кой да им ги предложи, защото като всяко живо същество и те имат нужда от определени витамини, които невинаги се съдържат в месото или сухата храна от зоомагазина. Затова следващия път, когато искате да поглезите любимеца си или този на приятеля ви, защо не опитате тези плодове. Не всички кучета ги харесват веднага, още повече, когато не са ги опитвали, но ако пък са им вкусни спокойно можете да им ги давате – съветват ветеринарните лекари!

Пъпеш

Обичате пъпеш, нали? Кучетата също не правят изключение, така че ако искате да споделите нещо вкусно с домашния любимец – опитайте с пъпеш. Както повечето плодове, така и този е зареден с добра доза витамини, които са полезни и за децата, и за кучетата. Витамин А например ще подпомогне и вашето зрение, и това на кучето. Освен това е много вкусен – не си мислете, че кучетата не усещат сладкото, сочно и ароматно нещо за хапване, каквото е пъпешът!

Ябълка

Вярвате или не, кучетата обичат ябълките. Е, да, вярно, трябва да я обелите и да я нарежете на няколко парчета (защото иначе ще им е трудно да я захапят) и задължително да махнете семките, защото са токсични. Ако направите това и кучетата я получат така, ще бъдат много щастливи. Те знаят или по-скоро усещат, че ябълките съдържат антиоксиданти, които подпомагат целия им кучешки организъм, а също и много фибри, които ще се отразят добре на храносмилането на вашия приятел. Освен това и те като пъпеша са доста сочни, а кучетата обичат сочните храни.

Круша

Поради същите причини можете да предложите на четириногото и някоя круша, като разбира се отново трябва внимателно да я обелите, да махнете семките и да я нарежете на две или три парчета. Една круша веднъж или два пъти седмично ще помогне сърцето на кучето ви да е по-здраво, а също така и мускулите му да са по-силни. Освен това хубаво узрелите круши имат идеален сладък вкус и са една идея по-жилави и дъвчащи. Всички знаем, че това, последното, кучетата обожават.

Диня

Всеки от нас обича да си похапва сочна студена диня през лятото и кучетата също не правят изключение от това. Както сами се досещате, в динята има много течност, което е освежаващо не само за хората, но и за кучетата в горещите летни дни. За тях пък е особено важно, защото както знаете те не се потят като нас и понякога им е доста трудно да се охлаждат, така че едно парче диня заедно с обичайната консерва кучешка храна ще им се хареса особено много. Освен това е научно доказано, че в динята се съдържат някои вещества, които заздравяват кучешките кости. Освен това съдържа и витамин B, който пък е полезен за почти всички живи същества.

Банан

Кой пък не обича банани? Е, кучетата също ги обичат – те са изключително полезни и ще направят козината им пухкава и блестяща, а кой стопанин не би искал това. Освен това са много вкусни и за вас, и за домашния ви любимец. Единственото, което трябва да знаете, е че на кучетата не се полага повече от половин банан на две седмици, колкото и да ви умоляват!

Вижте още:
Тринадесет удивителни неща за вашето куче, които не знаете
Да научим кучето си на командата „седни“ ще е лесно като детска игра
Вкусни лакомства за щастливо куче



Коментари
2 коментара

Симона Тодорова, 13 г.,

Публикувано на 19.07.2017

Ами динята разрешена ли е?

От редакцията: Разрешена е, малко по-надолу сме написали и за нея.

Симона Тодорова, 13 г.,

Публикувано на 20.07.2017

Да, видях я! Моя грешка!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град