малък готвач

Начало | малък готвач | Топъл шоколад по мексикански за хладни мартенски дни

Топъл шоколад по мексикански за хладни мартенски дни

Аз детето | 2023-03-01

Топъл шоколад по мексикански за хладни мартенски дни

Стоплете се, когато Баба Марта е сърдита и ни носи хладко време с порция от този ароматен мексикански горещ шоколад! Той е богат и кремообразен с нотка канела и чили. Домашно приготвеният мексикански горещ шоколад е забавен обрат на класическия горещ шоколад. Тази традиционна мексиканска напитка се прави с шоколад, който обикновено е овкусен с канела и други подправки! За да го опитате, всичко, което трябва да направите, е да разтопите парченца млечен шоколад в тенджера, след което да добавите малко какао на прах, канела, чили (ако понасяте люто, но и без него става) и няколко други прости съставки. След като се смеси, става толкова гладко и кремообразно! Можете също така да добавите капка екстракт от ванилия или щипка морска сол, за да подобрите вкуса. Небето е границата, когато правите мексикански горещ шоколад у дома!

За 4 порции са ви необходими:

  • 4 чаши прясно мляко, но може и да е бадемово, овесено или друг вид
  • 1/4 чаша какао на прах
  • 1/3 чаша захар
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1 чаена лъжичка ванилия
  • съвсем малка щипка чили на прах
  • 100 г млечен шоколад
  • щипка сол
  • щипка кайенски пипер, по желание

Ето и как се прави:

В тенджера на средно силен огън смесете млякото, какаото на прах, захарта, канелата, чилито на прах и парченцата млечен шоколад. Разбъркайте, за да се комбинират.

Докато сместа се загрява, продължете да бъркате, докато шоколадовите парченца се разтопят. Намалете котлона на най-слаба степен и оставете за 5 минути.

След това внимателно свалете от огъня и добавете ванилията. Сервирайте веднага и по желание прибавете маршмелоу, сметана, шоколадови пръчици.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град