сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С помощта на мама или татко направете си този миниробот и се забавлявайте

С помощта на мама или татко направете си този миниробот и се забавлявайте

Аз детето | 2023-10-03

С помощта на мама или татко направете си този миниробот и се забавлявайте

Днес имаме страхотно забавен миниробот за вас! Това е абсолютно приковаващо и всяко дете ще остане очаровано от крайния резултат, както и децата в съседство. Мислим, че това наистина е нещо за всички възрастови групи! И знаете ли какво, не е толкова трудно!!! Това е идеално забавление за момчета и момичета! Както и за възрастни, от които ще имате нужда за малко помощ.

Но първо ето и какви материали ви трябват:

  • 2 парчета тел
  • 1,3v електромотор
  • 1 AA батерия
  • 3 мъниста
  • 2 парчета пенокартон (или повече, ако желаете),
  • малко нещо, което да служи за крака (по ваш избор – ние използвахме кламери)
  • пистолет за горещо лепило

Как да го направите, внимателно следвайте стъпките:

1. Закрепване на батерията към мотора: Залепете по-голямото парче пенокартон върху мотора с металните контакти в горната част.

2. Дебаланс: Сега тази стъпка може да изглежда малко ненужна... но това, което правите, е „дебалансиране“ на мотора, което от своя страна създава движението на малкото нещо. Така че се уверете, че не пропускате тази част! Залепете малко парче пенопласт върху края на мотора, за да помогнете за дисбаланса на вашия робот. Можете също да залепите мънисто, ако желаете. Оставете всичко това да изсъхне за няколко минути.

3. Крака: Сега трябва да залепите краката на вашия робот върху дъното на двигателя. Оставете да изсъхне за няколко минути.

4. Свързване към вашия мотор: Можете да ги „завиете“ или да ги запоите. Запояването вероятно ще даде на вашия малък робот повече дълголетие, но не е строго необходимо.

Вземете парчетата тел и запоете по едно от всяко върху метален контакт на мотора. Това е доста объркващо, така че внимавайте. Най-добрата техника е да държите поялника върху металния контакт и да приближите спойката към него, оставяйки я да се разтопи върху контакта и да образува уплътнение. Уверете се, че често избърсвате поялника с гъба, за да премахнете загорялата спойка от него.

5. Свързване към батерията: С помощта на горещо лепило залепете един от проводниците към единия край на батерията, ваш избор кой. Много е важно да създадете електрически контакт между проводника и батерията – твърде много лепило и ще запечатате проводника…

6. Очи: Сега залепете очите на вашия робот в подходящия край на батерията. И двата края са подходящи, просто изберете и край, който харесвате!

7. Крайна връзка: Сега, за да накарате вашия робот да се движи! Вземете втория си проводник и го залепете към неокабеления край на батерията с помощта на лента. Като правите това, вместо да използвате пистолета за лепило, имате гъвкавост, когато моторът е включен или изключен.

И ето го! Вашият собствен миниробот!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град