сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Лесно и красиво: нарисувайте есенно дърво с помощта на листо

Лесно и красиво: нарисувайте есенно дърво с помощта на листо

Аз детето | 2023-09-26

Лесно и красиво: нарисувайте есенно дърво с помощта на листо

Есента е много красива, нали? Особено когато листата на дърветата се оцветят в различни цветове. Става невероятно, толкова невероятно, че дори и да не можеш да рисуваш ти се иска да го нарисуваш. Не знаем за вас, но нас редовно ни караха в часа по изобразително изкуство есента да рисуваме такива дървета. И това ни беше любимо, макар че отнемаше доста време да нарисуваме клоните и листата. Но оказва се, че има много лесен, ефектен и красив начин да нарисуваш есенно дърво.

Трябва ти само листо от истинско дърво с интересна форма, четка, лист хартия и водни боички. Искате ли да опитате? Ето как!

Сложете листото върху хартията и го оцветете хубаво и плътно с жълта или оранжева боя, а може по малко и с двете. Важното е да покриете листото от едната страна плътно. След това внимателно обърнете листото, нагласете го по средата на листа и плътно притиснете. Трябва да се получи отпечатък.

После оставете така да изсъхне и започнете да творите. Нарисувайте стебло и клони в самото листо, става много красиво, нали? Можете да го оставите така, а може и да нарисувате с малко жълто нещо като пръст под стеблото. Нашият съвет е след това да оставите да изсъхне и около дървото да направите пръски с помощта на четката и жълта, кафява, червена и оранжева боя.

Става уникално! А може вие да измислите и други детайли – опитайте!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град