сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | За украса на дома или в училище: направете си почти оригами есенни листа

За украса на дома или в училище: направете си почти оригами есенни листа

Аз детето | 2023-10-20

За украса на дома или в училище: направете си почти оригами есенни листа

Ние обичаме есента! Всички онези красиви есенни цветове – червени, жълти и оранжеви и всички онези фантастични идеи за изработка с листа, които се насочват към нас. Но за да пренесете есенната красота и у дома или в училище, сега ви предлагаме нещо различно. За да издържи по-дълго ще е от хартия, но ще носи хубостта на есенните листа. Технически това НЕ са съвсем оригами листа, но произхождат от оригами. И са красиви и забавни за направа! Ето как!

Ще ви трябват:

  • лист квадратна хартия – всякакъв размер хартия става, използвахме 14 x 14 cm хартиени изрезки, с различни есенни цветове
  • ножица
  • лепило за хартия
  • линия
  • молив

Ето и как се правят:

Започнете, като сгънете вашия квадратен лист хартия наполовина. Вземете линийка и начертайте линия от горния ляв ъгъл на правоъгълника (където е сгъвката на централната линия) до долния десен ъгъл на правоъгълника (където сгънатата хартия се отваря). Нарежете по тази линия и поставете отрязаните части на една страна, можете да ги използвате, за да направите стъбло по-късно. Сега отворете своя сгънат триъгълник, за да разкриете „по-голям триъгълник“.

Започвайки от долния ръб, направете първата си гънка приблизително 0,5 см – ще продължите да сгъвате, за да създадете гънка на хармоника, докато стигнете до самия връх на вашия триъгълник. За сгъване на хармоника трябва да продължите да обръщате хартията, за да направите следващото сгъване. Правете хубави и спретнати гънки, докато продължавате. След като стигнете до върха на триъгълника, сгънете хармониката наполовина (дългите плоски ръбове се срещат, върхът е отвън). Това е вашата основна форма на листа. Вече можете да го залепите и вашата основна форма на хартиено листо вече е готова.

Добавете стъбло, като вземете един от изхвърлените триъгълници и ги навийте на тръба. Сплескайте го и го залепете върху дъното на вашето есенно листо, преди да залепите всичко на място.

Готово!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град