покани

Начало | покани | С изложба и демонстрации за деца Музей „Земята и хората“ отбелязва Световния ден на водата

С изложба и демонстрации за деца Музей „Земята и хората“ отбелязва Световния ден на водата

Аз детето | 2023-03-21

С изложба и демонстрации за деца Музей „Земята и хората“ отбелязва Световния ден на водата

Национален музей „Земята и хората“ – София ще отбележи Световния ден на водата, който се чества на 22 март. Темата за 2023 година е „Ускоряване на промяната“. В тази връзка музеят ще представи постерна изложба, посветена на Световния ден на водата. Всеки, който иска да разгледа експозицията, може да го направи от 10:00 до 18:00 ч. на 22 март – сряда. За деца над 7-годишна възраст са предвидени демонстрации на тема „Невидимата вода в минералите“, подготвена от специалисти на музея. Заниманията ще се проведат от 11:00 до 13:00 часа.

Освен това посетителите ще могат да разгледат също постоянните и временните експозиции на музея. Тематична информация ще бъде представена и онлайн – на страницата на НМ „Земята и хората“ и в социалната мрежа „Фейсбук“. „Водата е незаменим елемент от нашата храна, култура, здраве, образование, икономика. Ускоряването на промяната в начина ни на мислене и действията ни за опазване на водните ресурси са наложителни и неотложни.“, посочват от НМ „Земята и хората“.

Световният ден на водата се отбелязва на 22 март всяка година от 1993 г. под егидата на ООН и акцентира върху важността на достъпа до питейна вода. Фокусът е поставен върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град