покани

Начало | покани | Сирни Заговезни в София: състезание с шейни, топли напитки и кънки на лед с „Живей активно“

Сирни Заговезни в София: състезание с шейни, топли напитки и кънки на лед с „Живей активно“

Аз детето | 2023-02-24

Сирни Заговезни в София: състезание с шейни, топли напитки и кънки на лед с „Живей активно“

Инициативата „Живей активно“ ще има първо зимно издание в София в неделя, когато е Сирни Заговезни и започват Великденските пости, Маскен карнавал, латино танци, уличен флашмоб, кънки на лед, състезание с шейни, кърлинг и в още различни спортни активности ще могат да се включат столичани и гости на града на 26 февруари. Купонът започва в 10.30 часа пред Народния театър „Иван Вазов“ с чаша топло NESCAFÉ, а загряването ще продължи с латино танци заедно с кубинския танцьор и хореограф Алфредо Торес. Ще се включат и звездният отбор на „Нестле за Живей активно! Зима 2023“, воден от олимпийката ни Екатерина Дафовска, легендата на спортната ни гимнастика Йордан Йовчев, златното момиче на българската художествена гимнастика Катрин Тасева, Евгени Иванов – Пушката и съпругата му Маруся Иванова.

Всички събрали се след това ще могат да се включат в маскарадния карнавал за Сирни Заговезни и ще могат с усвоените танцови стъпки да поемат във флашмоб по столичния булевард „Цар Освободител“ до ледената пързалка в Княжевска градина. Там в 11:30 часа ще отвори врати леденият парк и ще предложи много изненади. Желаещите да усетят зимната магия на лед с кънки могат да получат безплатен билет или да се запишат за урок по кънки в шатра точно до пързалката и сцената.

Дебют в ново спортно амплоа на лед, заедно с участниците, ще направят Йордан Йовчев и Евгени Иванов – Пушката, а NESQUIK ще зарадва всички за вдъхновяващи моменти, на които всеки да се наслади. За най-малките участници в купона ще има професионалисти аниматори, които са им подготвили активни, занимателни и образователни игри с много движение, награди и изненади. Специалната програма за деца ще започне в 11:30 часа и ще продължи до 15:30 часа.

Точно в 12 часа на обяд кънкьорите, които обичат да се впускат в нови предизвикателства, ще могат да се включат в ледено бягане с Екатерина Дафовска, а Nestle FITNESS ще се погрижи за енергията и решителността за това „състезание“. Малко след това в 12:30 часа е планирана почивка с лакомства, а преподавателите и студентите от специалността „Кърлинг“ в Национална спортна академия ще проведат открита тренировка. Желаещите могат да се пробват бива ли ги във хвърлянето на камъка и дали могат да се справят с четката. Ще им бъдат разкрити триковете на тази специфична игра.

От 13:00 до 13:30 часа Йордан Йовчев предизвиква в състезание с шейни и тобогани точно до ледената пързалка. Ако няма сняг, надпреварата ще бъде още по-забавна, посочват организаторите. Веднага след това започва преследването на хокейната шайба с Евгени Иванов-Пушката, а отборите на Национална спортна академия ще дават напътствия.

Зима и танци на открито – как се съчетават купонджиите ще разберат малко след 14:00 часа. Ще има чупки в ханша и работа за метаболизъм с Алфредо Торес, енергия и кардио с професионалните треньори от Pulse Fitness & Spa, динамични движения със столичните танцови клубове, а всичко това под зоркия професионален поглед на треньора по художествена гимнастика Катрин Тасева, която с широка усмивка ще покаже, че най-важната е физическата активност.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град