покани

Начало | покани | Наблюдение на хищните птици и артзанимания ще бъдат организирани в Зоологическата градина в София

Наблюдение на хищните птици и артзанимания ще бъдат организирани в Зоологическата градина в София

Аз детето | 2023-03-28

Наблюдение на хищните птици и артзанимания ще бъдат организирани в Зоологическата градина в София

Специална програма ще организира Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) съвместно със Зоологическата градина – София по случай Международния ден на птиците на 1 април, събота. От 10:30 ч. до 14:00 ч. в зоокъта малки и големи ще научат повече за живота на птиците и за тяхното опазване, информират от БДЗП на своята фейсбук страница.

При голямата волиера за хищни птици ще има щанд на Българското дружество за защита на птиците, където ще имате възможност да наблюдавате птиците през бинокъл или зрителна тръба. При фазанерията до волиерата на египетските лешояди, където еколозите от зоопарка са подготвили тематични артзанимания за децата. Също така всеки посетител ще може да узнае какво е нужно на един орнитолог, за да изследва птиците; как изглеждат трансмитерите, с които експертите следят пернатите животни и каква е дейността на БДЗП.

Международният ден на птиците се отбелязва от 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на птиците, полезни за земеделието, приета на 19 март 1902 г. в Париж, Франция, и влязла в сила от 6 декември 1905 г., сочи информация на отдел „Справочна“ на БТА. Решението за обявяването на деня е прието на 6 декември 1906 г. На 18 октомври 1950 г. в Париж, Франция, е приета Международна конвенция за защита на птиците, която допълва конвенцията от 1902 г., като са включени всички видове птици с цел тяхното опазване. В България се отбелязва от 1988 г.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град