Vip интервю

Начало | Vip интервю | Радостина Тодорова: Трябва да търсиш и виждаш красивото и просто да снимаш след това!

Радостина Тодорова: Трябва да търсиш и виждаш красивото и просто да снимаш след това!

Аз детето | 2016-02-10

Радостина Тодорова: Трябва да търсиш и виждаш красивото и просто да снимаш след това!

Само на 8 години тя доказа, че за таланта и отличния фотографски усет няма възраст. Това е Радостина Тодорова, която преди дни спечели първо място в категорията „Дръзки и смели“ в престижния фотографски конкурс на „National Geographic“. Радостина е грабнала сърцата на журито със снимка направена на ждрелото на река Ерма, която е кръстила: „И най-дългият тунел има край и светлина“ и накара цяла България да се гордее с нея. Само си представете, тя е успяла да се пребори с още 1056 фотографии, изпратени само от други български деца, а какво остава за останалите от целия свят. Всички много се гордеем с Радостина и й благодарим, че се съгласи да даде това специално интервю за Az-deteto.bg.

Би ли се представила накратко за читателите на Az-deteto.bg?

Казвам се Радостина Георгиева Тодорова, на 8 години, родена съм в град Самоков, живея в град София и съм ученичка в 133 СОУ „Ал. Пушкин“, в класа на най-добрата учителка – Марияна Василева, втори „А“. И от малка много обичам да играя в сайта ви.

Как според теб се получават най-добрите снимки?

Първо трябва да има нещо интересно, което да поискаш да снимаш и покажеш на другите. Трябва да търсиш и виждаш красивото и просто да снимаш след това!

С какво искаш да се занимаваш, когато пораснеш?

Бих искала да стана дизайнер на дрехи и с моята приятелка Никол да отидем да работим в Париж. А от няколко дни си мисля, че може да стана и фотограф или фоторепортер. Като по-малка мечтаех да стана изследовател на дивите животни.

С какво обичаш да запълваш свободното си време?

Обичам да чета книги, да снимам, да правя модели с апликации или рисунки и да се занимавам с животните на село. Също така да карам колело и кънки.

Защо обичаш да снимаш природата?

Обичам да се разхождам сред нея, природата в България е много красива и искам да я покажа на хората от цял свят.

Кое място извън България би искала да посетиш и защо?

Антарктида, защото обичам снега и харесвам тюлените и белите мечки – би било интересно да ги наблюдавам. Само че ако може да са поотделно, защото иначе няма да е много красива гледката.

Какво освен природата обичаш да снимаш?

Освен пейзажи в природата обичам да снимам и животните, а извън нея най-вече снимам семейството си.

Как се отнасят родителите ти към хобито да снимаш?

Насърчават ме и се радват много.

Имаш ли съученици, които обичат да снимат?

Не зная, не съм забелязвала.

Имаш ли друго хоби освен фотографията?

Да – спортната аеробика, ходя на тренировки 2 пъти в седмицата. Обичам и да чета интересни книги, да карам ски, да рисувам и оцветявам в книжки мандали и витражи.

Коя е най-голямата ти мечта?

Да няма войни, бедствия и лоши новини по телевизията, защото това ме тревожи. Нека децата да растат щастливи и спокойни заедно с майките и бащите си!

Пожелай нещо на децата, посещаващи Az-deteto.bg:

Пожелавам им да бъдат смели и да не се страхуват да участват в конкурси. Да вярват в себе си и да правят всичко, което обичат със сърцето си и ако може да го показват и на другите.

Снимки: Радостина Тодорова



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град