Vip интервю

Начало | Vip интервю | Яна Казакова: „Имам много любими книги, но може би най-любима ще ми остане „Пипи Дългото чорапче“.

Яна Казакова: „Имам много любими книги, но може би най-любима ще ми остане „Пипи Дългото чорапче“.

Аз детето | 2015-08-20

Яна Казакова: „Имам много любими книги, но може би най-любима ще ми остане „Пипи Дългото чорапче“.

Запознайте се с Яна Казакова. Тя е родена в Плевен, но е завършила образованието си в София – на първо място, в класа за графични изкуства в гимназия за изящни изкуства "Илия Петров", последвана от бакалавърска степен по Илюстрация и оформление на книгата в Националната художествена академия, София, и има магистърска степен по Илюстрация и графични техники в Нов български университет, София.
Яна, която обича планините, животните и децата, но най-много обича да създава чудни светове с цветните си моливи. Тя ще бъде и специален гост на нашата Детска работилничка за творческо писане, за която все още можете да се запишете! И дори се съгласи да даде това интервю специално за вас.

Коя е любимата ти детска книжка?
Имам много, но може би най-любима ще ми остане „Пипи Дългото чорапче“. Мечтаех си като нея да имам кон и с него да ходя на училище.

А любимият ти автор?
Любим автор нямам, защото постоянно се появяват нови и нови, а пък и в различни периоди от живота си харесваш едно, в други нещо съвсем различно…

В коя епоха би искала да живееш?
Бих искала да се върна назад във времето, когато са съществували динозаврите, със сигурност природата тогава е била много чудновата, а и е имало по-малко хора.

Кой е любимият ти филм, базиран на книга?
Нямам любим филм, но в повечето случаи ако имам време, предпочитам да прочета книгата, вместо да гледам филма.

Каква мечтаеше да станеш, като беше дете?
Не е чак толкова вълнуващо като професия, но исках да стана моден дизайнер, постоянно рисувах модели и шиех на куклите си дрехи.

Кой е най-милият ти детски спомен?
Много обичах да ходя в ателието на баща ми, което се намираше в една много стара къща. Там имаше всякакви интересни неща и постоянно ровех по шкафовете и чекмеджетата. Даже написах и илюстрирах една приказка базирана на тези ми спомени, която все още не е издадена, но скоро може да дойде и нейният ред.

Детството ухае на...?
Царевица…, която все още обожавам!

Как би обяснила на едно дете какво работиш?
Много лесно… рисувам!



Коментари
1 коментар

Мила Александрова, 11 г.,

Публикувано на 23.08.2015

Тази жена много обича книгите.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град