сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Превърнете есенните листа в духчета

Превърнете есенните листа в духчета

Аз детето | 2023-10-18

Превърнете есенните листа в духчета

Ето че отново дойде време да се възползваме от интересните есенни листа. Този път идеята ни е по-страховитичка, но също така интересна и оригинална. За всички вас, които обичате малко по-страшничките неща, Хелоуин или просто си падате по историите с духове ви предлагаме само с малко боя да превърнете есенните листа в летящи духчета. Бързо, лесно и приятно можете да си направите не едно, а много, които да „летят“ и „кръжат“ из цялата ви стая. Ето как!

На първо място ще ви трябват есенни листа – с различни размери и форми. Също така бяла боя, разбира се четка за боята, освен ако ви харесва да си омацате пръстите, черен маркер и конци.

Правят се бързо и лесно: първо с помощта на четката трябва да оцветите цялото листо с боя. Разбира се трябва да е плътно, за да е бяло, иначе какъв дух ще е това. Заради това е хубаво листата, които сте събрали да не са от най-красивите. Ако имате такива ги оставете за нещо още по-изискано, което няма да скрие красотата им. Останалите оставете да изсъхнат и ако се налага покрийте с още един слой бяла боя. На нас ни трябваха три, та затова в един момент се радвахме, че става бързо. След като боята е изсъхнала можете да нарисувате и лица на духчетата. Знаете как става очи и уста – черни. Точно затова ви трябва черния маркер, но какви точно ще са решавате вие. Направете ги ядосани, весели, тъжни или страшни.

Накрая, за да е още по-интересно направете малка дупка във всяко готово духче. Дори с маркера ще се получи. Промушете оттам по един конец, завържете го на възел и го закачете някъде където да виси. Така ще изглеждат сякаш наистина се движат, защото дори най-малкият повей е достатъчен да раздвижи едно листо.

Малко страховито и много интересно!

От есенни листа можете да сътворите още:
Свещник от есенни листа
Красота с есенни листа и малко боя
Да се забавляваме с есенни листа



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град