сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Направете си красива полярна сова от шишарка

Направете си красива полярна сова от шишарка

Аз детето | 2023-10-25

Направете си красива полярна сова от шишарка

Знаете ли, че боровите шишарки могат лесно да се превърнат в много прекрасни творения? Например в една красива полярна сова, на която дори и Хари Потър ще се възхити! Направете си я и ще видите! Но преди това...

Най-важното нещо, от което се нуждаете, за да направите совата от борови шишарки, са борови шишарки. Можете да ги съберете сами или да закупите по-големи опаковки от тях в магазините за занаяти. Ако събирате свои собствени шишарки, те обикновено идват с някои неканени гости (буболечки), както и мръсотия, така че първо ще ви обясним как да измиете шишарките и как да ги подготвите за изработка. Напълнете кофа с вода и добавете чаша оцет. Хвърлете шишарките и ги оставете да престоят във вода за около половин час. Можете внимателно да ги разбъркате, за да отстраните мръсотията. Оцетът ще се погрижи за буболечките. Извадете шишарките от водата и ги оставете да изсъхнат.

А сега и совата! За нея освен шишарка ще ви трябват също:

  • бял и бежов филц и малко оранжев също
  • памучни топки / памук
  • очи
  • лепило
  • ножица

Ето и как да я направите:

Започнете да късате памучните топки или памука и да ги пълните в шишарката, между ръбовете, докато цялата стане бяла. Не е нужно да използвате лепило, тъй като памучните топки ще останат точно там, където са. Проправете си път около шишарката – това ще ѝ придаде текстурата на „като перце на сова“.

Направете „аксесоарите“ на совата от филц, изрежете чифт крила от бял филц (или друг цвят, който искате). След това изрежете малка овална форма за главата от бежов филц, като също изрежете малко по-малка овална форма от белия филц. Можете да направите едната страна на бялата форма малко като сърце, за да ѝ придадете по-„лицев“ вид. Изрежете малък оранжев клюн.

Залепете човката върху бежовата овална форма и залепете по-малката овална форма върху това. Залепете и очите. Използвахме лепило за хартия, за да залепим върху детайлите на крилата и главата и се получи добре. После залепете лицето и крилата върху шишарката и готово.

От шишарки можете да си направите също:



Коментари
1 коментар

Ани , ,

Публикувано на 30.10.2023

Любим сайт! Голяма част от детството ми! Много се радвам,че продължавате с добрата работа!
От редакцията: Благодарим много! :) Само един такъв коментар ни задължава да се стараем.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град