сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да се забавляваме с есенни листа

Да се забавляваме с есенни листа

Аз детето | 2015-11-16

Есента може и да не е топъл сезон и да не е подходяща за море, но пък определено предлага нещо, което никой друг сезон не може да ни предложи – красиви листа, цветни, прекрасни и невероятни. И сега ако си мислите, какво толкова просто едни шарени листа, помислете пак. С тях могат да се направят толкова красиви и интересни неща. Просто трябва малко въображение и всичко става забавно от само себе си. Така че при следващата ви разходка навън или просто когато се прибирате от училище към вкъщи, съберете купчина цветни листа и прочетете нашите идеи. Убедени сме, че ако не всички, то поне една ще ви допадне. Има и още една идея, защо пък да не попитате учителката може ли в час по изобразително изкуство, веднъж или няколко пъти ако ви хареса, да направите нещо подобно с есенни листа. Сигурни сме, че ще е забавно за всичките ви приятелчета и съученици, а и това също си е цяло изкуство.

А сега и нашите идеи:

Животни от есенни листа

Есенните листа са много подходящи за да направите красиви колажи и рисунки с есенни животинчета. За да се получат още по-хубави, можете преди рисунката да поставите листата между страниците на дебела книга и да ги оставите така за седмица, но можете да започнете и веднага след като ги съберете. Вземете бял лист хартия, малко лепило и цветни боички. Оставете се на въображението ви, нека формата на всяко листо ви вдъхнови да изберете най-подходящото животно, което ще се получи от него. Таралеж, птичка, лисица – всичко зависи от формата и вашето въображение.

След направата на животните, можете да се опитате да направите и къщички за животните от листа или пък дори извънземни, космически кораби и т. н.

Малки есенни дървета за добро настроение

Ако обичате красотата на есенните дървета, можете спокойно да си занесете няколко такива вкъщи. Но не, спокойно, няма да ги съсипваме или да заемат цялата ви къща. Просто съберете красиви есенни листа, по възможност с дръжките и да действаме. Вземете картон и го боядисайте в кафяво, след това го свийте като тръба, лесно е. Залепете го с тиксо или лепило, така направете няколко. След това от единия край на тръбата налепете различните есенни листа. Ако ви останат още листа ще се получи още по-хубаво. Вземете бял лист хартия и налепете листата, които са ви останали по него, след това залепете и есенните дървета. Оставете да изсъхне за 1-2 часа и готово. Вече имате най-доброто от есента у дома или в класната стая.

Есенно изкуство

Използвайте листата като свои листа за рисуване. Ще се получи много красиво ако ги нарисувате с бял или черен маркер с различни мотиви. Още по-красиво ще стане с тази техника – опитайте!

Фигури от листа

Съберете по-малки цветни листенца и направо рисувайте с тях. Ако ви се намират само големи, пак става интересен ефект. Направете следното: просто накъсайте листата на малки парченца. След това вземете лист хартия. С молив очертайте рисунката. След това намажете очертанията с лепило и започнете да лепите малки листенца върху тях. Стават страхотни рисунки. Първо можете да започнете само с големи предмети, като тикви и големи есенни листа. Колко ли е яко, голямо есенно листо, направено от малки есенни листа. След това можете да рисувате цели картини с много детайли. Стават красиви.

Есенно рисуване навън

С есенни листа можете дори да рисувате направо навън. Няма нужда да събирате материали, просто те са си там, цялото място навън е вашето творческо място. Намерете камък и съберете различни есенни листа. С тях „нарисувайте“ най-красивата картина. След това снимайте вашия шедьовър за спомен. Не разваляйте картината след това. Ще зарадва друг любител на изкуството, който мине оттам след вас. ;-)

Снимки: www.parents.com



Коментари
3 коментара

деси слава петрова, 15 г.,

Публикувано на 25.03.2016

този човек които го е направил е много сръчен

деси слава петрова, 15 г.,

Публикувано на 25.03.2016

тези много хубави неща ги е направил много сръчен човек

Диляра Юланова, 10 г.,

Публикувано на 27.07.2017

Много ми хареса макета койт о сте направили със естествени листа

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град