игри за навън

Начало | игри за навън | Поканете забавлението навън с леден боулинг

Поканете забавлението навън с леден боулинг

Аз детето | 2017-08-25

Поканете забавлението навън с леден боулинг

Играли ли сте някога боулинг? Тази игра е много популярна сред възрастни и деца в Америка вече повече от над 80 години, а днес набира огромна популярност и у нас. Поне това са официалните данни. Ние пък смятаме, че боулинг се е играл още при пещерните хора. Фред Флинстоун много обича боулинг! Спомняте си, нали? Нашето предложение обаче ще е много по-интересно и забавно, а най-хубавото е, че дори и да не сте играли никога досега и не знаете правилата, пак ще го правите перфектно и ще е много забавно. Бонусът към всичко това е, че можете да го правите навън пред блока! Колко хубаво! Само ще ви трябват някои подръчни материали и търпение за един ден!

Ето ги и тях:
10 бутилки от минерална вода 500 мл
5 ненадути балона
5 цвята боя за храна
фризер
вода

Имайте предвид, че подготовката за играта започва един ден преди да можете да я играете, но пък после е така забавна, че цялото чакане напълно си е струвало. Сами ще се убедите в това, само трябва да опитате! Първото, което трябва да направите е да напълните балоните с вода, колкото се може повече. За по-забавно можете да им капнете и няколко капки боя за храна вътре. След това ги поставяте във фризера за една нощ! Надяваме се, че имате достатъчно голям фризер и че родителите ще ви позволят. Ако случайно нещо се дърпат, обяснете им, че планирате една наистина много интересна и оригинална игра за навън, в която и те могат да участват, тогава сме сигурни, че няма да ви спират повече.

Най-добре е да направите това вечерта на предишния ден, за да може докато спите балоните или по-точно водата в тях да се замрази. Естествено имайте предвид, че при играта по някое време ледените топки ще се счупят, така че ако искате да играете по-дълго или да сте повече хора, ще ви трябват повече балони. Затова можете да използвате и фризера на приятел или пък просто да се задоволите с кратка, но много забавна игра.

На другия ден след като станете и закусите сте готови за игра. Напълнете бутилките с вода, можете да сложите боя за храна, за да е цветно и интересно, а можете и да не го правите. Това си е ваше решение. Извадете балоните от фризера и много внимателно с помощта на ножица ги изрежете. Махнете ги и ще видите че имате големи масивни ледени топки. Толкова е готино, нали? За удобство можете да ги сложите в кофа, но внимавайте как ги пускате вътре. Ще ви трябва и още едно шише с вода, за да намокрите „алеята“. Така ледената топка ще се плъзга повече и по-лесно. Накрая излизате навън, нареждате си шишета и играта започва. Не е нужно да е точно по правилата на боулинга. Можете просто да се стремите да съборите всички шишета или само едно определено от тях.

Знаем, че играта включва доста вода, но нали лятото е за това! Да не говорим, че на такъв боулинг би завидял дори и Фред Флинстоун!

Ако обичате да играете с вода, опитайте още:
Да се разхладим и повеселим с пинята от балони
Няколко идеи за мокри и морски игри на плажа
Водна забава: състезание с чаши за една весела игра
Мокра игра със спондж... ама не Боб



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град