игри за навън

Начало | игри за навън | Няколко забавни игри за детската площадка

Няколко забавни игри за детската площадка

Аз детето | 2023-08-15

Няколко забавни игри за детската площадка

Кое дете не обича в топло слънчево време да си поиграе на някоя малка или голяма детска площадка – все пак нали заради това се нарича така. Да се полюлее и покатери на воля – няма по-приятно нещо в града. Разбира се вие си знаехте това и без да ви го казваме, но знаехте ли, че детската площадка може да стане още по-забавна с няколко интересни и лесни игри. Да не говорим, че благодарение на тях можете да си намерите и нови приятели, защото не се съмняваме, че всички от площадката ще искат да се включат в играта. Да не забравяме и факта, че тези игри са свързани с физическа активност, което е наистина полезно за здравето, а с малко въображение можете да ги направите и още по-интересни и забавни. Но най-важното е, че ще се забавлявате навън!

Следвай ме

Тази игра може да става за всяко място, но на детската площадка ще бъде още по-забавна. Тук няма победители, но това не значи, че не е интересно. Определяте един от вас за главен. Но не си мислете, че като е главен ще му е лесно. Той трябва да използва въображението си и да прави различни забавни неща (използвайки съоръженията на площадката) а вие да го имитирате. Разбира се ако решите можете да го направите и на състезание. Имитирате движението един по един, след това гласувате и този, който получи най-много гласове за най-лоша имитация изгаря. Така се прави, докато не остане само един.

Аз съм първи

Тази игра е за по-големите от вас, които вече успешно и без проблеми могат да се катерят до върха на катерушката и обичат да се състезават. На върха ѝ сложете пръчка. Целта е да се качите пръв и да вземете пръчката пръв. Разбира се ви съветваме да се състезавате по двойки, за да бъде по-безопасно. Пак ще се получи една хубава игра. Дори и да сте повече, победителят от първата двойка се състезава с всеки следващ участник, докато всички не свършат и който е взел пръчката последен печели.

Криеница

Всеки знае как се играе тази класическа игра, но правили ли сте го някога на детска площадка – тогава е време да опитате. Най-подходящо ще бъде тя да има повече съоръжения, тунелчета, пързалки и подобни, за да можете да се скриете по-добре. Комбинацията от криеници и катерушки е неустоима!

Снимки: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град