игри за навън

Начало | игри за навън | Още 9 забавни снежни игри, които ще се харесат и на малки и на големи деца

Още 9 забавни снежни игри, които ще се харесат и на малки и на големи деца

Аз детето | 2024-01-20

Още 9 забавни снежни игри, които ще се харесат и на малки и на големи деца

Ето го! Снегът е вече на перваза на прозореца. До вчера всичко беше мрачно, тъжно и грозно, а тази сутрин – бяла завивка е обвила земята. Докато снегът причинява на възрастните куп неприятности, за децата той е несекващ източник на радост, игри и забавление, които не се случват всеки ден, дори и през зимата. Така че сложете шапката, закопчайте догоре якетата си и се отдайте на тези забавни зимни дейности, които ще ви помогнат да извлечете максималното от снега, преди отново да се е стопил.

Направете непукащи се сапунени мехури

Сапуненият разтвор, който използвате през лятото, реагира по различен начин при ниски температури. Оставете бутилката, за да може наистина да стане студена. След това размахайте пръчката – вместо да духате с топлия си дъх – за да пуснете мехурчетата. Ако сте достатъчно бързи (и внимателни), за да хванете едно, може просто да го видите бавно да се заледява в ръцете ви. Ако е много под точката на замръзване, децата ще обичат да гледат как мехурчетата се втвърдяват във въздуха и се търкалят наоколо, след като ударят земята.

Играйте снежен морски шах

Двама играчи едновременно могат да се забавляват в тази класическа игра. Използвайте кръстосани пръчици и шишарки като фигури за игра.

Отидете на боулинг на лед

Превърнете тротоара в боулинг алея. Замразете десет бутилки вода (думата на мъдрите: не забравяйте да оставите място отгоре, за да може водата да се разширява) и балон, пълен с вода. След като кеглите и топката са готови, оформете своята алея.

Нахранете птиците

Нанижете червени боровинки, пуканки и зърнени култури върху корда, за да привлечете и подхраните вашите пернати приятели.

Хвърляйте снежни топки в мишена

Организирайте състезание по хвърляне на снежни топки! Направете мишена, като създадете ярък кръг в снега с цветна вода в шприц бутилка. Можете също така да нарисувате мишена с вид на бик върху парче картон, давайки на всеки цветен пръстен точкова стойност. Прикрепете го към дърво и следете резултата, докато се опитвате да ударите целта със снежни топки.

Закачете усмивката на снежния човек

Раздайте шоколадови бисквити, след това завържете очите на всяко дете и го оставете да се опита да постави устата, очите и копчетата на място на предварително направен снежен човек.

Направете снежен вулкан

Как ли? Вижте тук – много е яко!

Намерете следи от животни

Разходете се сред природата и идентифицирайте отпечатъците на животните, които виждате. Или ако търсенето на следи не ви харесва, можете да намерите уютно местенце в близкия парк, където спокойно да наблюдавате и слушате за птици.

Отидете на снегоходки

Ходенето със снегоходки позволява да изследвате любимите си места за туризъм по напълно нов начин и можете да ги получите доста евтино в спортните магазини втора употреба.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град