игри за навън

Начало | игри за навън | Пренесете настолните игри навън и отново се забавлявайте

Пренесете настолните игри навън и отново се забавлявайте

Аз детето | 2024-03-29

Пренесете настолните игри навън и отново се забавлявайте

Играта навън с тебешир е чудесен начин за облекчаване на скуката. Виждали сме страхотни идеи за игри с тебешир, които са повече от просто рисуване: от щастливи послания до писти с препятствия за минаващи хора. Тези настолни игри с тебешир са страхотни! Някои художници с тебешир издигат нещата на следващото ниво и създават цели настолни игри. Вие можете да направите същото. Това, че се нарича настолна игра не означава, че трябва да се играе само вътре на масата. Опитайте и ще видите!

Голям морски шах

Направете своя собствена настолна игра на морски шах, като начертаете огромно поле с тебешир. За да играете по-дълго, вместо да чертаете хиксове и кръгчета в полето, използвайте хартиени чинии, камъни, играчки, каквото имате.

Игра на туистър

Можете лесно да създадете забавна дъска Twister с тебешир на открито. Преначертайте вашата дъска Twister навън на тротоара, за да разтегнете тези мускули.

Свържете точките, но с тебешир

Решетка от точки може да се превърне в традиционна игра за свързване на точки. Малките ги обичат най-много, но с тебешир ще се хареса и на по-големите от вас. Начертайте решетка от точки върху тротоара. Играчите се редуват да свързват две точки с линия, опитвайки се да завършат квадрат. Когато играч завърши квадрат, той записва своя инициал вътре и следва нов ход. Играта приключва, когато всички точки са свързани и играчът с най-много квадратчета печели.

Ето и още няколко идеи, които може би сте забравили:

  • Дама: Начертайте дама на земята с номерирани квадратчета. Играчите хвърлят малък камък или торба с боб върху решетката и след това прескачат през нея, като вземат камъка на връщане. Играта продължава, като играчите подскачат през решетката, прескачайки квадратчето с камъка.
  • Четири квадрата: Създайте голяма решетка с четири квадрата на земята, като я разделите на четири равни секции. Всеки играч стои в един от квадратите. Играчът в първото поле сервира топката, като я отскочи веднъж в своето поле и след това я удари в полето на друг играч. Играта продължава с играчи, които удрят топката в полетата на другия, докато някой сгреши и бъде елиминиран.
  • Бесеница: Начертайте бесилка и долни черти, представляващи буквите на дума върху тротоара. Един играч мисли за дума и рисува празно място за всяка буква, показвайки колко букви има в думата. Другите играчи отгатват букви една по една. Ако в думата има позната буква, играчът, който се е сетил за думата, я записва в съответното празно поле. Ако познатата буква не е в думата, първият играч рисува част от тялото върху бесилото. Играта продължава, докато думата бъде отгатната правилно или бесилката бъде завършен.
  • Търсене на думи: Създайте голяма мрежа и напишете произволни букви в нея. Играчите търсят думи, скрити в мрежата, като ги маркират с тебешир, когато бъдат намерени.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град