интересно

Начало | интересно | Пътешествие в Турция

Пътешествие в Турция

Кристина Радоева | 2015-08-30

Пътешествие в Турция

Цялата история започна на първи август, седях си вкъщи и скучаех в стаята си, но вратата се отвори и дядо радостно каза, че ще ходим в Турция на един много хубав остров и на Троя. Аз набързо стегнах багажа защото ние тръгвахме утре.

Станахме рано сутринта, аз, баба, дядо, вуйчо и братовчед ми потеглихме. Скоро пристигнахме на пристанището, но трябваше да чакаме сигурно повече от един час, но там видях няколко сладки кученца те бяха много игриви. Аз започнах да си играя с тях, скоро дойде ферибота. Отдалече изглеждаше много малък. Преди да влезем в колите си дойде един човек и почна да раздава бонбони на всички, а те бяха в кутийки на които пишеше „Ежбадем“ на турски. Когато влязохме във ферибота той изглеждаше много голям. Пътувахме един час, беше много хубаво, а отзад се виждаха следите му във водата.

Най-накрая пристигнахме, острова беше прекрасен. Влязохме в къщата която се настанихме. Хората в нея по случайност  бяха българи, казаха ни какви интересни неща има на острова, а след това ние тръгнахме към плажа, там беше прекрасно чадърите бяха направени от слама, а на самия плаж имаше камъни които бяха на брега и във водата. Водата беше много топла и чиста аз и братовчед ми почнахме да се пръскахме. На другия ден отидохме в един от градовете там видяхме сладкарницата името и беше същото като на бонбоните които ни дадоха преди да се качим на ферибота а после отидохме в едно кафене, в което правиха  кафе на камъни, беше вкусно след това се разходихме и в други градове…

На последния ден ходихме в троя там където е дървения кон и останките от древногръцки град.
Това приключение беше прекрасно и вълнуващо.

Участва в конкурса „Моето невероятно лятно приключение“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град