интересно

Начало | интересно | Моята лятна ваканция в Лондон

Моята лятна ваканция в Лондон

Йоанна Пенева | 2015-08-31

Моята лятна ваканция в Лондон

Когато бях на 8-9 години за моята лятна ваканция аз посетих Лондон. Там беше много хубаво. Бях впечатлена най-вече от централната част на града. Видях изключителната река Темза, по която плават големи и малки кораби. Докато ги наблюдавах зърнах един английски боен кораб. Той доста се открояваше от другите, най-вече със своята колосалност.

Покрай река Темза се намира едно голямо колело, наречено Лондонското око. Всички хора, които посещават този град, искат задължително да се качат, за да се любуват на красивата гледка. Точно затова от сутрин до вечер има много дълга опашка желаещи.

След това посетих часовниковата кула Биг Бен и Бъкингамския дворец. Пред оградата на тази резиденция винаги има много хора, гледащи с любопитство дали от някъде ще се появи член на кралското семейство. На мен ми беше особено интересно да гледам войниците как стоят неподвижни, облечени в своята специална униформа, която на мен ми се струва доста странна, но винаги съм обръщала специално внимание на шапките им. Те са цилиндрични, продълговати и черни на цвят.

До двореца има прекрасна градина с катерички и гълъби, а в езерото плуват много хубави патета, чакащи някой турист да им даде нещо за ядене. Винаги ще помня как докато хранех едно пате, то ме ухапа или пък как видях малката сладка муцунка на плахата катеричка.

Всяка страна има свои символи, а за Лондон това са двуетажният автобус и червената телефонна кабинка. За мен винаги е било голяма тръпка да се возя в този автобус и по-точно на втория етаж.

Беше наистина хубава ваканция, но когато ме попитат къде ми харесва най-много  аз отговарям, че  България е най-хубава.

Участва в конкурса „Моето невероятно лятно приключение“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град