спорт

Начало | спорт | Парк за сноуборд на Витоша ще радва малки и големи, докато има сняг

Парк за сноуборд на Витоша ще радва малки и големи, докато има сняг

Аз детето | 2022-03-04

Парк за сноуборд на Витоша ще радва малки и големи, докато има сняг

На 5-6 март официално ще отвори врати новата фристайл зона в района на писта Меча поляна – „Витоша Сноупарк“. Специално обособения терен за ски и сноуборд в свободен стил ще включва общо 7 уреда – рейлове, тръби и боксове, разпределени в две линии – една по-лесна и една за по-напредналите. Паркът ще работи всеки ден от 10.00 до 15.00 часа до края на сезона в зависимост от метеорологичните условия. Ползвателите му могат да се възползват от отделна карта само за зоната на Меча поляна и обслужващото парка съоръжение на цена от 20 лева за цял ден. Плановете са паркът да продължи да се развива и да стане традиция през следващите години.

Междувременно в горната част на писта Витошко лале 1 с финал отново на Меча поляна ще се проведе състезанието по сноубордкрос „Купа Блейд“, с основен организатор българската звезда в дисциплината Александра Жекова. Очаква се в състезанието да се включат клубове и състезатели от цяла България, а посетителите на Витоша ще могат да наблюдават атрактивната надпревара директно возейки се на лифта. В събота ще бъдат тренировките и квалификациите, а в неделя ще се състоят финалите.

За 6-и март, неделя, е предвидено още едно интересно мероприятие за най-малките – иновативно сноуборд обучение в специално обособен "Burton Riglet Park" за първи път на Витоша. Риглет системата за обучение е една от най-популярните и развиващи се през последните години в световен мащаб и дава възможност за първи стъпки в сноуборда от съвсем крехка детска възраст – необходимо е детето да може да ходи стабилно и вече е готово за забавления в парка.

Зоната включва разнообразни уреди и елементи, по които малчуганите развиват уменията си за баланс и двигателната си култура. Преминавайки през специално оформени бабуни и виражи, децата чрез игри и забавления научават важни похвати за карането на сноуборд и въобще за зимните спортове.

Bear icon vector created by catalyststuff - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град