игри за навън

Начало | игри за навън | Огнената долина на топките

Огнената долина на топките

Аз детето | 2014-02-17

Огнената долина на топките

Времето навън се стопли, вече няма почти никъде сняг, затова този път ще ви предложим една игра, която навява усещането за лято. Най-готиното нещо в нея е, че не се знае кой ще е победителят до последната минута, а и това, че определено раздвижва много добре. Също така може да се играе както от 2, така и от 20 деца. Ако обаче сте 20 горещо ви препоръчваме да се разделите на отбори по петима, така играта ще бъде интересна и забавна и няма да завърши с някой неприятен инцидент. Ще са ви нужни и четири топки, а също и голямо игрално поле. Двора на близкото до вас училище е идеален за това, което означава, че играта е идеална за училищното междучасие или пък часа по физическо. Ако имате очертано готово игрище нещата, ще се улеснят, но ако не с тебешир очертайте мноого голям квадрат. В четирите ъгъла очертайте 4 по-малки квадрата. Важно е те да са с еднакъв размер, за да е честна играта. След това сложете 4 топки в малките квадрати. Във всеки трябва да има по една топка. След това  всеки отбор или участник, ако сте по-малко, застава в един от квадратите и играта започва. Целта на всеки отбор е да "открадне" топките на другите и да ги пренесе в своята зона. След това и да ги опази от останалите, които ще се опитат да ги вземат, докато играта завърши. Обикновено една игра трае по 5 минути. Затова е добре ако можете да си намерите и човек, който да засича времето. Отборът, който има най-много топки в зоната си печели играта.

Това са накратко основните правила. Но за да е безопасна и честна играта, има още няколко правила, които е добре да следвате:

  • 1. Играчите нямат право да застават в друга зона, освен своята собствена.
  • 2. Играч има право да вземе само една топка от чуждата зона. Ако иска да вземе и другата трябва да остави едната и да се върна за другата.
  • 3. Играчите от един и същи отбор имат право да си подават топката, за да я пренесат до своето поле.
  • 4. След края на 5-те минути се броят само топките, които са оставени в зоните. Ако някой играч държи топка, тя не се брои.
  • 5. Забранени са бутания, ритания и всякакви подобни методи за отнемане на топката. Когато играч носи топка към своето поле, можете да му я отнемете единствено, ако я изпусне или ако се опита да я подаде на друг.


Препоръчително е да вземете съдия, който освен за времето ще следи и за тези неща.

Приятна "огнена" игра приятели!

Снимка: sxc.hu

Можете да играете и на:
Топка над реката
"Пиян морков" – много забавна игра с топка
Седмицата с топка
Математика с топка
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град