игри за навън

Начало | игри за навън | Весела игра на светофар

Весела игра на светофар

Аз детето | 2014-11-27

Весела игра на светофар

За тази игра ви трябват няколко неща: голямо пространство, тебешир и много деца, защото колкото сте повече, толкова по-весело ще е.
Първо по средата на полето, което сте си определили за тази игра трябва да начертаете две линии, като гледайте между тях да има разстояние около един метър. Това ще е „улицата“, а площта, която остава от двете страни на „улицата“ ще бъде „тротоарът“. След това от всички желаещи да играят се избира един, който да бъде „светофара“. Той трябва да застане в центъра на полето между двете линии (на „улицата“). Останалите играчи застават на едната страна на „тротоара“, „светофарът“ се обръща с гръб към тях и играта започва.

„Светофарът“ назовава един цвят и отново се обръща с лице към играчите, които трябва добре да разгледат дрехите си и ако имат този цвят върху тях го показват на „светофара“ и спокойно могат да „пресекат улицата“ и да минат на другия „тротоар“. Но ако нямат този цвят по дрехите си, то отново трябва да преминат от другата страна, но в случая „светофарът“ трябва да се опита да ги хване, докато не са преминали. Ако играчът не бъде хванат от „светофара“ то играта продължава с назоваването на друг цвят, но ако бъде хванат той на свой ред става „светофар“.

Преди началото на играта, също трябва да се уговорите дали да се зачитат и цветовете на аксесоарите, които носите с вас, като чанти, телефони, часовници, гривни и други неща или само тези на дрехите.

Приятна игра!

Вижте още:
Светофар
Светофар – другар
Сандвич – светофар



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град