игри за навън

Начало | игри за навън | Вълкът и шарените яйца

Вълкът и шарените яйца

Аз детето | 2013-06-26

Вълкът и шарените яйца

Предлагаме ви една интересна, подвижна и занимателна игра. Тя е най-подходяща за дни с хубаво време, когато навън се събират всички деца от квартала. И така, играе се по следния начин.

От всички играчи се избира един, който ще бъде „вълкът“, а останалите ще бъдат „шарените яйца“. „Яйцата“ се отдалечават от „вълка“ и всеки си избира какъв цвят яйце ще бъде. Като трябва да съблюдавате, че не може да има повече от две „яйца“ с еднакъв цвят.
След като сте готови с това, трябва да намерите дърво, което ще ви трябва за играта. Вълкът застава от едната страна на дървото, но не близо до него, за да има пространство за играта, а яйцата от другата. След това вълкът казва „Чук-чук!“, а яйцата отговарят „Кой е там?“. Вълкът: „Аз съм големият лош вълк.“. Яйцата: „Какво искаш?“. Вълкът: „Шарени яйца“. Яйцата: „Какъв цвят?“, а вълкът отговаря и казва някакъв цвят. Ако има един или двама играчи, които са си избрали този цвят, то те излизат напред и трябва да се опитат да стигнат до дървото, без вълкът да ги хване. Ако вълкът хване яйцето, то то на свой ред става вълк и играта се повтаря.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град