За родители

Начало | За родители | Обзавеждане на детска стая за малки и пораснали деца

Обзавеждане на детска стая за малки и пораснали деца

Аз детето | 2022-07-21

Обзавеждане на детска стая за малки и пораснали деца

Детската стая е личното пространство на вашето малко съкровище, в което ще се учи на редица знания и умения, ще развива неговата самостоятелност и ще му носи много уют. Затова, много от интериорните дизайнери биха ви посъветвали да не бързате с обзавеждането.  В настоящата статия ще ви преведем през основните етапи, които да следвате, за да създадете на наследниците си царството на техните мечти.
 
Обмисляне и обсъждане
 
Това винаги е първата стъпка при избор на нови мебели у дома. Тук трябва да обмислите различни въпроси, относно това дали в стаята ще спи едно дете или повече, както и дали тази конфигурация ще се запази в бъдеще. Ако обзавеждате стая за бебе, тогава бихте следвали своя вкус, но ако става дума за малко по-голямо дете, е необходимо да се посъветвате и с него. Така например, не е необходимо да боядисвате цялата стая в розово, ако вашето малко момиченце предпочита жълто.
 
Избор на мебели
 
В наши дни все повече производители на мебели предлагат огромно разнообразие от обзавеждане за детска стая. Вариантите са много, но най-важното е да се съобразите с помещението и нуждите на детето. Предлагат се мебели, които са подходящи, както за деца, така и за юноши. Нека започнем с най-важните мебели.
 
Легло
 
Абсолютно най-важната мебел във всяка стая. Основният съвет, който ще ви дадем тук е да купите по-голямо легло. Разбира се, ако става дума за бебе, то тогава ще се сдобиете с бебешко креватче, с идеята да го смените след няколко години. Но ако детето ви е на 3-4 години или повече, вземете легло, което няма да му отеснее след няколко години. Много подходящи за по-малки детски стаи са двуетажните легла. Другото важно нещо, е внимателно да изберете матрака. Препоръчва се деца и юноши да спят на по-твърди матраци – от пяна, с кокосова вложка или латекс, за да поддържат гърба и тялото им в правилна позиция. Заложете на качествено детско легло, което да е здраво и удобно.
 
Гардероб
 
Избирайки гардероб, отново следвайте правилото да изберете по-голям, отколкото ви се струва, че е необходимо. Растейки, детето ще има все повече и все по-обемни дрехи и е необходимо да има място за тях. Предлагат се трикрилни гардероби с чекмеджето, което ги прави много практични и подходящи за организацията на детските дрешки и бельо. Друго рационално решение са ъглови гардероби за детска, където се спестява място в стаята, но са подходящи за по-големи деца.
 
Бюро
 
Колкото и да е малко детето, е добре да има и бюро в стаята. Дори и все още да не учат, малките деца разглеждат книжки, играят с дребни играчки и прочее дейности, при които е добре гръбнакът им да е изправен и да е в правилна позиция. Заложете на бюра и столове, които се регулират като височина, за да сте сигурни, че ще служат на детето за дълго време. След време бюрото може да се ползва и за компютър. Бюро с чекмеджета е подходящо за организация на учебници и тетрадки.
 
Шкафове
 
Децата винаги имат много играчки и различни съкровища, които пазят и искат винаги да са наоколо. Затова, е необходимо да има и различни шкафове, които да поберат всички тези вещи. Изберете по-ниски и малки шкафчета, за да са удобни за самостоятелно ползване. Когато децата пораснат, шкафът може да се ползва за съхранение на дрехи или други вещи.
 
Модулни системи за детска стая
 
Ако не знаете откъде да започнете, или не смятате, че ще се справите с обзавеждането на детската стая, винаги може да заложите на модулна система за детска стая. Модулните системи представляват пълен набор от всички необходими мебели, а вие само трябва да изберете според предпочитания дизайн, както и размери. Предлагат се в различни цветови комбинации и имате възможност да изберете модули по ваш избор.
 
Осигурете на детето си комфорт и уют!
 
Независимо от сложността на задачата, изберете обзавеждане на детска стая, което да е практично и качествено. Затова, отделете необходимото време за избор, и не забравяйте да вземете предвид желанията на детето!


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град