важните неща

Начало | важните неща | Най-приключенските и опасни пътища за училище в света

Най-приключенските и опасни пътища за училище в света

Аз детето | 2014-09-06

За радост или по-скоро ужас на милиони деца по света учебната година съвсем скоро започва. Понякога намираме за много странно как в някои страни децата обикновено мразят училището и факта, че трябва да стават рано всеки ден, да седят мирно в клас и да слушат, да пишат много домашни и за сметка на тях да пренебрегват игрите. Наистина лоша картинка описахме нали? Сега си представете обаче и нещо друго. В света има и деца, които с нетърпение чакат училището, въпреки тези негативи. Те с нетърпение чакат да прекрачат училищния праг, макар за тях училището да крие не само по-малко игри, а дори истинска опасност. За какво говорим ли? В следващите снимки, които сме подбрали за вас ще ви покажем едни от най-опасните пътища в света, които децата са принудени да извървяват всеки ден на път за училище. Затова запомнете добре тези снимки и следващият път, когато не ви се ходи и ви  е гадно си ги припомнете. :-)

Какво ще кажете за 5-часово пътуване до училище по тясна пътека в планината? Е, въпреки този опасен път децата от един град в Китай ходят с голямо желание на училище.
 

А за това какво ще кажете. Децата от  Южен Китай трябва да се катерят по тази стълба, която е извадена като от компютърна игра всеки ден по два пъти...

Пътят на хималайските деца до училище също не изглежда лесен.

Децата от Индонезия пък за принудени да лазят по екстремно опасен и скъсан въжен мост.

Това вече макар и доста опасно изглежда наистина приключенско. Учениците от Колумбия са принудени всеки ден "летят" 800 метра върху стоманен кабел над реката Рио.

Сами можете да видите и прецените колко опасно е пътуването на децата от Индонезия.

Учениците от Индия трябва всеки ден да минават през гора и мост направен от корени. Прилича малко на приказка, но опасна приказка.

А какво ще кажете за това – учениците в Мианмар не използват коли или автобуси, за да стигнат до училище, а яздят бикове?

Пътуването в провинция Сечуан, Китай, също изглежда много опасно.

Ето още едни смели и правещи всичко, за да отидат на училище деца от Индонезия.

Тук сами виждате по каква опасна дъска, между две стени от 16-ти век, са принудени да ходят група момичета от Шри Ланка, за да стигнат до близкото училище. Друг път за тях няма.

Ето още един, макар и не толкова опасен, но доста неприятен път до училище на децата от Индия.

В Китай очевидно има много планини, защото и тези деца, от друго селище в Китай, са принудени всеки ден да изминават по 125 мили до най-близкото до тях училище. Проблемът не е толкова в количеството път, колкото в опасността, както сами можете да видите.

Ако сте ученици в южната част на Индонезия ще ви се наложи като акробати да ходите по въже намиращо се на 9 метра над река.

Във Филипините децата също са принудени да минават през река, но само вижте с какво...


Снимки: boredpanda.com



Коментари
1 коментар

Гергана Рускова, .... г.,

Публикувано на 06.09.2014

Лол!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град