важните неща

Начало | важните неща | Най-страхотните литературни герои

Най-страхотните литературни герои

Павче Стефанова | 2014-08-29

Най-страхотните литературни герои

Здравейте, аз нямам само един любим герой. Не мога да опиша всичките, затова ще направя топ три на най-специалните от тях: на първо място поставям романите на Джийн Юър за двете приятелки Клара и Джили, които обичат животните повече от всичко. Те спасяват кучето Калчо от калната канавка, магаренцето Марги, затворено в бунище на Цветната долина от един немарлив човек, котенцата Снежко и Шарко от снега, студа и глада, а също и пуякът Трев от изяждане за Коледа. Те минават през много препятствия за да помогнат на животните и успяват да се преборят колкото е възможно за правата на животните.

На второ място са Непохватковците. Те са две мишки – Първис и Мики Томпсън, но не са обикновени - могат да говорят. Живеят под бюрото на Хауърд и ядат от бисквитките му. Но какво правят бисквитките му под бюрото? В офиса му е такава голяма бъркотия, че нищо не се знае къде е, затова Хауърд постоянно закъснява като се опитва да намери някой важен документ. Това доста ядосва ужасния му шеф - господин Бълартън и той заплашва Хауърд, че ще го уволни, ако не почисти до определения от него час, но без да отсъства от съвещанието. Непохватковците се опитват да му помогнат, но истината е, че те могат само да забъркват каши. Ако искате да разберете какви каши забъркват прочетете трите книги на Сорел Андерсън – ,,Непохватковците забъркват каша", "Непохватковците забъркват каша на морето", "Непохватковците забъркват каша в цирка"!

На трето място е Йоко. Но кой е този Йоко? Той е малко космато същество, което може да ходи както на четири крака, така и на два. Обожава да яде замазена храна и да танцува диво. Появата му напълно променя живота на Пиа. Обаче алчният ловец на редки животни - Тор ван Снейдер е по петите му. Но защо? Защото той го е уловил, а то му е избягало. Какво животно е той, че е толкова ценно? Йоко е йети - тайнствено създание, за което не се знае със сигурност дали съществува. Който го улови ще спечели доста пари. Ето защо Тор ван Снейдер измисля какви ли не планове, за да се добере до Йоко. Дали Пиа ще спаси своя необикновен приятел? Ще разберете като прочетете сладкодумните романи на Книстер за Йоко. Tова е топ три на моите най - любими герои, но естествено, че това не са всичките.

Ето още: Луси и Тилда от ,,Това съм аз, Луси" на Кели Маккейн; Антония от ,,Сребърните делфини" на Самър Уотърс; Ейми от ,,Ейми разговаря с животните" на Даяна Кимптън; ,,Семейство Тъпашки", Матилда, Лаванда, Госпожица Хъни и Брус Богтротър от ,,Матилда" на Роалд Дал; Мартина и Бен от африканските романи на Лорън Сейнт Джон; Лисичето ,, Чернишка" от Емилиян Станев; Баба Яга; Малката Божана; Мечо Пух и много други и ще стават все повече и повече, защото обичам да чета!



Коментари
6 коментара

Асена Христова, 11 г.,

Публикувано на 29.08.2014

Браво! И аз харесвам героите, които си описала накрая! Успех!

Давид , 13 г.,

Публикувано на 30.08.2014

Чудна и интригуваща е творбата ти, чак ни провокира да се запознаем с всички тези герои! ;-)

Pavche Любенова, 13 г.,

Публикувано на 30.08.2014

Благодаря ви!

Давид , 13 г.,

Публикувано на 01.09.2014

Моля, Павче, няма за какво просто- класата си е класа! :-)

Таня , ,

Публикувано на 02.09.2014

Много интересно и завладяващо! :-)

Диляна , 14 г.,

Публикувано на 08.09.2014

Интересна и увлекателна творба! Чудесно си се справила! Браво! :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град