важните неща

Начало | важните неща | Супер героите сред нас

Супер героите сред нас

Аз детето | 2014-10-14

Сигурно си мислите, че суперг ероите съществуват само във филмите и книгите? Ние също доскоро вярвахме в това, докато не попаднахме на една интригуваща информация. Просто няма да повярвате!
Нашата планета е населена с истински супер герой! Те не притежават свръхчовешки сили: не се катерят по сгради, не взиряват небостъргачи, не са неуязвими за куршуми  и не хвърлят огнени топки по врага... Всички тези финтове оставят за Супермен, Батман и други.
Но те правят много по-полезни и важни неща. Нека да разгледаме супер герои от различни страни.

Мистър пълнолуние от Япония



Тази загадъчна личност броди по улиците на Токио. Можете ли да познаете каква мисия изпълнява? Ловиш престъпниците? Превежда бабите през улицата? Не, той събира боклука. Уважавайте го, защото и това не е никак лека работа, особено в толкова голям и населен град като Токио.

Супер героят Менгано от Аржентина



Този готин мъж, като истински супер герой лови престъпници. Някога е бил полицай, но станал инцидент заради който трябвало да го уволнят от полицията. Въпреки това неговото смело е безстрашно сърце не могло да издържи без да помага на хората. Затова той се костюмирал и се превърнал в Менгано, супер героят, който обикаля улиците на Аржентина и ги пази от хулигани.

Тадихаро Канемасу от Япония



Тадихаро е облечен в костюм на космически рейнджър и неговата зона е входа на токийското метро. Там той помага на жените да свалят тежките си чанти по стълбите или пък бебешките си колички. Истински джентълмен.

Човекът-Петербург от Русия



Руския град Петербург също може да се похвали със свой супер герой. Той е изобретен от един от студентите на университета в Санкт Петербург. Той се бори с грубостта и невежеството. Колко интересно би било да се види наживо как ли го прави!

Човекът-съсед от Мексико



Задачата на този супер герой е доста по-сложна: той помага на хората да организират мирни митинги, протести и най-важното: защитава хората, които са изгубили своя дом и им дава подслон.

Капитан Австралия от Австралия



Този капитан може и да ви се стори доста по-скучен от капитан Америка, но той прави нещо изключително важно. Той патрулира по улиците на Сидни и наблюдава дали всичко е наред и дали всеки спазва правилата и най-вече гледа дали децата пресичат правилно и ако не го правят им показва как става това.

Момичето супер герой от Китай

Крайно време беше да има и едно момиче! ;-) Те по нищо не отстъпват на момчетата супер герои. Тя всъщност прави нещо доста благородно. Помага на беззащитните и бездомните: купува ом храна, дрехи и се грижи за тях по всяко време. Ето това е истински супер герой.

Кен Андре от Великобритания



Този герой, навярно е най-безстрашният, защото е единственият който не носи маска и не скрива своето лице. През деня той е полицаят Кен Андре, а през нощта е супер героят Кен Андре, който лови престъпници. Той е страхотен, защото се старае да прави това без помощта на оръжията, но за всеки случай носи в себе си дървени палки.

Екстремната лига на справедливостта в САЩ



В Америка работи не един супер герой, а цяла организация. Тези герои патрулират по улиците и раздават храна на бедните. Това обаче не е всичко – те провеждат и курсове по самоотбрана за деца и жени.

Танатос от Канада



Танатос е древна гръцка дума и в превод означава „смърт“. Това обаче не означава, че трябва да се плашите от този герой. Той е избрал това име точно, защото спасява бездомните хора от нея. Купува им вода, храта и одеала. И все пак не е ли по-логично да се нарече „живот“.

Ето такива свръхчовеци изпълнени с героизъм обикалят в различни страни. А вие бихте ли излезнали по улиците на града си, за да помогне на невинните?



Коментари
1 коментар

Брус Лейн, 6 г.,

Публикувано на 13.03.2019

Обичам супер грой те са добри и помагад на другуте хора

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град