важните неща

Начало | важните неща | Обсебен от игрите

Обсебен от игрите

Йоан Маринов | 2014-08-31

Обсебен от игрите

Както повечето деца на моята възраст, обичам да чета много.
Книгите ме поглъщат и аз се пренасям в един нов свят – пътувам до екзотични страни, участвам в рицарски битки, управлявам приказни кралства.
Всяка прочетена книга обогатява представата ми за света. В образа на всеки литературен  герой  аз откривам нещо, което ме забавлява, и в същото време ме учи на много неща: как да се справям в трудни моменти, как да различавам истинското приятелство от лицемерието, как да живея честно и почтено, за да не наскърбявам другите със своите постъпки.

Когато чета, обичам да си водя записки. В малко дневниче описвам героите, които са ме впечатлили, техните положителни качества и постъпки. Не пропускам да опиша и отрицателните герои. Та нали светът около нас е черно-бял. Всеки ден се срещам със страданието и добротата на едни хора и с омразата и подлостта на други. Но аз вярвам, че доброто винаги побеждава злото, както и че след мрака идва светлина, след нощта – ден.

Ето защо реших да създам свои герои, които да бъдат събирателни образи от много положителни герои, с които съм се срещнал в прочетените от мен книги от поредицата ”Игрите на глада” на Сюзан Колинс и „Обсебване” от Нанси Холдър. Те оставиха трайна следа в мен както със своята визия, така и със своите постъпки.
Героите ми се казват: Линзи, Катнис, Пийта и Гейл, а разказа нарекох „Обсебени от игрите”.
Приятно пътешествие в света на обсебените!

Линзи е шестнадесетгодишно момиче. Тя постъпва в колеж. Там обаче се случват необикновени неща: отвсякъде се чуват гласове, в огледалото се виждат странни отражения. Някои  от момичетата в колежа се държат като обсебени, а другите постоянно правят някакви странни ритуали.Това не е начинът, по който Линзи иска да живее. Тя решава да се премести в съседния окръг 12-ти и там да продължи своето образование. По това време в окръг 12-ти е започнала жътвата, а заедно с нея и провеждането на ежегодните Игри на глада. Линзи решава да участва в това предизвикателство. След изтегляне на жребия тя разбира, че нейни съперници са: Пийта, Катнис и Гейл. Те заедно ще разпределят силите в борбата. Игрите започват.
АРЕНА: Обезлесено място в широколистна гора.
УЧАСТНИЦИ: Трибутите  (състезателите разположени в кръг)
ЦЕНТЪР НА АРЕНАТА : ”Рога на изобилието”- храна, вода, оръжие.
ЗАДАЧА: Всички участници стъпват на арената и се бият за оцеляване, като се борят за храната , водата и оръжията.
Битката  е жестока и кървава. Всички се бият като обезумели, сякаш са обсебени от това, което правят. На арената излизат и почти деца. Остават и последните 7 трибути: четирима от окръг 12, един от окръг 2, двама от окръг 4. Групата от окръг 12 : Катнис, Пийта, Гейл и Линзи изработват стратегия, чрез която да победят противниците си.
Четиримата се изправят срещу врага си в центъра на арената до Рога на изобилието. Те прилагат своята стратегия и тя се оказва успешна. Побеждават. Радостта е голяма. Но… изведнъж Линзи замръзва на мястото. Тя вижда, че Гейл лежи на земята. Да, по време на битката Гейл е ранен смъртоносно…
След тази трагична случка тримата приятели се заклеват, че повече няма да стъпят на арената, защото тя отнема живота на най –добрия им приятел.
А няма нищо по-ценно от живота и приятелството, което го крепи от векове.



Коментари
4 коментара

Давид , 13 г.,

Публикувано на 01.09.2014

Понрави ми се произведението ти, защото имаш нетипична, нетрадиционна и много различна гледна точка, като всеки млад творец! ;-)

Диляна , 14 г.,

Публикувано на 01.09.2014

Страхотно! :) И книгата е чудесна, даже по-добра от филма според мен. ;-)

Таня , ,

Публикувано на 02.09.2014

Хвана ме от самото начало!Удивителен разказ!Браво.Особено ми хареса идеята да си водим записки от книгите. :-)

Таня , ,

Публикувано на 08.09.2014

Уникално!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град