спорт

Начало | спорт | Най-добрите трикове с ролери за начинаещи

Най-добрите трикове с ролери за начинаещи

Аз детето | 2016-08-09

Най-добрите трикове с ролери за начинаещи

Ролерите винаги са били любими на децата, а и не само на тях. Те са по-интересни от колелото, защото когато ги обуеш, стават един вид част от теб и можеш да ги караш навсякъде. Дават ти свобода и интересно преживяване. Освен това те могат да бъдат и страхотно упражнение, а да не говорим за художественото изразяване. Да, с тях можеш да направиш дори и това, независимо дали караш ролери от години или си се научил преди няколко месеца. Тези трикове, които ще ви представим сега са лесни за научаване, но и много оригинални, с които сме сигурни, че ще впечатлите не един и двама приятели. А имат и бонус: те ще ви помогнат да развиете още по-добре уменията си и дори усета, за да можете след известно време да правите още по-впечатляващи и трудни трикове. Разбира се, преди да се захванете с пързалянето не забравяйте, че е добре да носите каска, налакътници и наколенки, особено след като ще опитвате нови маневри. Освен това ако не сте забелязали най-добрите в това също носят предпазни екипи, така че бъдете като тях – като най-добрите. А сега ето и супер триковете!

Пета-пръсти

Този трик може да ви звучи глупаво и скучно, но повярвайте, когато се гледа отстрани е наистина впечатляващ. При него кънкьорът се пързаля, но по ефектен начин. С единия крак на пета, а с другия на пръсти. Изглежда грандиозно, но в действителност е доста лесно за изпълнение. Най-важното е да имате идеален баланс на ролерите. Това става като карате в разкрач или иначе казано единия крак трябва да е малко по-напред от другия. Започнете леко да се пързаляте както е нормално и след като леко наберете скорост внимателно изнесете единия крак по-напред и стъпете само на петата си – просто плавно повдигнете пръстите. Кракът, който остава по-назад пък ще е за пръсти. При него просто повдигнете леко петата си, докато само предните колела останат на земята. Ако усещате, че губите баланса докато правите това, разперете ръце встрани и останете така докато се стабилизирате. След това можете да ги спуснете. Разбира се имайте и предвид, че не можете да карате така дълго време, но дори само няколко минути ще са достатъчни, за да изпитате удоволствие от трика.

Вятърна мелница

Този трик може и да има друго име, но ние така сме го чували. При него левия крак отива зад десния, после десния зад левия и това движение се повтаря непрекъснато, като в съчетание с въртене на тялото изглежда много готино. За да започнете трика просто придвижете напред левия си крак, а след това и десния, докато наберете скорост. След това продължавайки да се плъзгате напред, завъртете горната част на тялото си обратно на часовниковата стрелка, докато оставяте краката си назад, така че петите им да сочат една към друга. Това ще ви накара да се върнете и пързаляте малко назад, но не се плашете, това е целта. Накрая докато горната част на тялото ви е все още обърната, поставете десния си ролер зад левия. Повторете това, като след това издърпвате левия си ролер зад десния, за да завършите движението. Ако правите това няколко пъти, то ефектът се получава. И не се притеснявайте, става много по-бързо, отколкото звучи на думи.

Въртене

Всички обичат въртенето на ролери. Ефектът се вижда от 100 километра, а е забавно и за самите вас. Освен това е доста просто. Най-лесният начин без излишни украшения е следният. Разкрачете се, така че краката ви да са наравно с ширината на раменете. След това завъртете горната част на тялото си в посоката, в която искате да се въртите. Това съвсем естествено ще доведе до завъртане и на долната част. Важно е обаче, когато въртите горната си част движението да е бавно и плавно. Ако го направите твърде бързо, лесно ще изгубите равновесие. Така, когато усетите, че и краката ви се завъртат, стъпете и с двата крака на пети, като от време на време, когато усетите, че губите равновесие нека всички колела докосват земята и пак на пета. Запомнете също така, че кракът, който е отвън винаги служи за опорна точка при въртенето, а този, който е отвътре за стабилност. Ако стъпвате по-често с цял крак на първия то ще се въртите все по-бързо, а с втория – ще сте по-стабилни.

Това е всичко! Не изглежда толкова сложно и трудно, ако го опитате, след като сте го прочели. Също така един съвет от нас: преди да се правим на големи екстремисти ние потренирахме малко тези трикове на трева, без срам и след това излязохме на твърда настилка, но пък бяхме по-добри и не падахме толкова често.

Приятно пързаляне и не забравяйте защитната екипировка! Ако пък имате и приятел, който да ви помага с вас в начинанието, независимо дали кара ролери или не, ще е идеално и забавно.

Вижте още:
Карането на ролери никога не е било по-лесно с тези девет стъпки



Коментари
1 коментар

yoana yordanova, 11 г.,

Публикувано на 19.11.2017

mnogo obicham da karam roleri s moite priqteki

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град