сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Нарисувайте си щъркел с няколко лесни стъпки

Нарисувайте си щъркел с няколко лесни стъпки

Аз детето | 2021-03-19

Нарисувайте си щъркел с няколко лесни стъпки

Изпълнен с щастие ще е този дом над който или около който има гнездо с щъркели, това твърди старо народно поверие. В действителност щъркелите заемат голяма част от народните ни вярвания и всички ги обичаме. Те са много красиви птици и няма как да не предизвикат усмивка на лицето на всеки един от нас щом ги види. Все пак те най-малкото ни показват, че пролетта е дошла. Нали знаете, че това са прелетни птици, които през зимата отиват на по-топло място и когато тук отново стане топло и хубаво се връщат обратно при нас. Всъщност щъркелите са забележителни птици, защото само си представете, че всяка година прелитат от 2000 до 10 500 км. Забележително и определено заслужават място в албума ви с рисунки, или пък на стената, или пък да покажете на мама и татко колко красиво рисувате.

Нарисувайте щъркел в гнездо – лесно е като следвате стъпките и картинките, които ще видите след малко. Тази елегантна птица със сигурност ще донесе прекрасно пролетно настроение у дома. Знаете, че ще ви трябва лист хартия, черен молив, гумичка за всеки случай и водни боички или цветни моливи, за да придадете на рисунката си и цветове, така че да изглежда още по-жива. Вече имате материалите? Да започваме тогава!

1. Започнете да рисувате щъркела с почти прави линии. Те ще показват общата форма на тялото му и ще бъде по-лесно да го оформите след това.

2. Водени от помощните линии, маркирайте областта на главата и нарисувайте дълъг масивен клюн. Нарисувайте и долната част на тялото – тялото и опашката, както и крилото на птицата.

3. След това около крилото, опашката и долната част направете линиите кривнали тук-там, това ще придаде ефект за пера и изтрийте излишните. Не забравяйте да нарисувате и краката. Две тънички прави линии излизащи от двете страни на тялото са достатъчни. Нарисувайте и гнездото. То е просто изкривен кръг, като перата на щъркела. Отдолу под него, ако имате място, нарисувайте и обемна линия за стълб.

4. Отлично! И сега най-важният етап от рисунката – цветовете. Перата в долната част на крилото, опашката и очите трябва да са черни. Можете да оцветите и самото тяло, ако ползвате водни боички с бяло и съвсем леко на места със светлокафяво, което ще придаде усещане сякаш е истински. Не забравяйте да оцветите и гнездото, а светлосиния фон около цялата рисунка ще е перфектното допълнение.

Желаем ви приятно рисуване, нека пролетта да вдъхнови креативността ви!

Снимки: pustunchik.ua

Ако обичате да рисувате, не пропускайте и тези идеи:
Най-чистото рисуване с пръсти за най-малките
Да рисуваме лесно и красиво с числа
Да нарисуваме миньон – лесно и бързо
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол
Весел артпроект с тебешири и много цветя



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град