За родители

Начало | За родители | Най-чистото рисуване с пръсти за най-малките

Най-чистото рисуване с пръсти за най-малките

Аз детето | 2017-06-29

Най-чистото рисуване с пръсти за най-малките

Всеки родител знае, че децата обичат да рисуват. Независимо дали имате момче или момиче, в някакъв период от живота му, особено когато е малко, е обичало да рисува и да „цапа“ с пръсти навсякъде. Естествено понякога е хубаво да оставяме децата да творят и да играят на воля, но в живота на всеки родител има и моменти, в които просто няма сили да чисти след поредното творческо занимание на детето. Това означава ли обаче, че трябва да спирате любимите забавления на детето си? В никакъв случай, за всеки „проблем“ и за всяка игра си има решение, което да удовлетворява и родителя и детето. Рисуването с пръсти не прави изключение. Ще ви предложим един интересен начин по който хем детето ще може да рисува по любимия си начин с пръсти и да му е забавно, хем след като сътвори цветния си шедьовър всичко ще остане чисто. Този начин е подходящ не само у дома, но особено когато сте нагости или пък в хотел на почивка. Тогава детето хем ще се забавлява с нещо любимо, хем няма да се притеснявате, че ще изцапа. Всичко се прави лесно и от подръчни материали.

Просто трябва да вземете парче картон, лепило или тиксо, лист хартия, темперни бои и найлонов плик или пък прозрачно фолио за сандвичи. Всичко се прави много бързо и лесно. Ако е необходимо изрежете картона, така че да е голям колкото листа хартия. След това с помощта на лепило, а може и дори тиксо залепете листа за картона. След това върху листа изстискайте обилно количество от темперните бои на определени места от листа. Накрая отгоре с помощта на лепило или тиксо плътно залепете фолиото за сандвичи или найлона и сте готови!

Сега вашето любознателно дете може да рисува с пръсти лесно и бързо без да се цапа и въпреки това пак ще му е забавно. Дори може да му е още по-забавно, защото ще е нещо ново и интересно за него!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град