сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | В 5 стъпки: нарисувайте красиви и реалистични глухарчета

В 5 стъпки: нарисувайте красиви и реалистични глухарчета

Аз детето | 2021-04-08

В 5 стъпки: нарисувайте красиви и реалистични глухарчета

Не са ли глухарчетата най-простите и в същото време най-красивите диви цветя? Знаете ли, че само в Европа са класифицирани над 1200 вида и подвида на това растение. При това тези цветя не са само за красота. От тях се правят лекарства и дори вкусен чай. Днес обаче няма да правим чай. Е, ако вие искате, може и да си направите, но ние имаме за вас друго предложение. Само в 5 лесни стъпки и с една интересна техника можете да нарисувате най-красивите и реалистични глухарчета.

Но първо ето какво ще ви трябва:

  • син картон (или пък такъв с друг цвят)
  • водни или най-добре темперни бои със зелен, бял, черен и жълт цвят
  • четка за рисуване
  • 5-6 клечки за уши
  • ластик или малко тиксо

Ето и стъпките:

С помощта на четка за рисуване потопена в зелена боя нарисувайте стеблата. Лесно е! От дъното на картона към върха, но само до средата прокарайте една линия, която да е леко накривена към края. За още по-реалистичен вид нарисувайте и листа. В долната част на стеблата нарисувайте малки триъгълничета нагоре, залепени едно за друго.

На върха на стеблата нарисувайте тънки черни линии така, че да са точно до края на зелените и леко извити, като половината от полукръг, а над тях направете и малко жълти точки. Като просто поставяте четката върху листа, натискате и вдигате рязко. Така направете поне 10 точки една до друга.

Вземете 5-6 клечки за уши и ги закрепете една за друга с ластик или малко тиксо.

Потопете ги в бяла боя и след това ги притиснете на върха на стеблата и вдигнете рязко. Направете тези отпечатъци до центъра на глухарчето. Като допълнителен щрих можете да направите глухарче, в което има семена, издухани от вятъра. За да направите това, вие все още отпечатвате по целия център, но след това оставяте малка празнина в горната част.

Вземете една клечка за уши и отпечатайте малка линия от точки, които се носят от глухарчето ви. По този начин можете да направите така, сякаш част от семената са разпилени от вятъра.

По материали от masandpas.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град