сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Бонбонен предколеден календар

Бонбонен предколеден календар

Аз детето | 2023-12-01

Бонбонен предколеден календар

Ето че ноември почти свърши, по-точно: остава още един ден и край – навлизаме в коледния декември и с трепет започваме да отброяваме дните до бляскавия вълнуващ празник. Знаем, че това чакане е най-мъчително за децата, но пък преди много години е измислен начин то да стане по-вълнуващо – с коледен календар. Има много видове коледни календари, които се продават по магазините, но ние ще ви предложим една интересна и вълнуваща идея, с която можете сами да си направите красив и цветен календар от съвсем обикновени материали.

Ще ви трябват:
24 ролки от тоалетна хартия (ако нямате толкова, може да се опитате да си направите сами от картон)
цветна креп хартия – продава се във всяка книжарница, прилича на опаковъчна за подаръци, но не е така лъскава
голяма кутия от обувки
лепило
ножица
боички и четка
любимите ви видове бонбони
салфетки
гирлянди и малки коледни украси по желание

Да започваме:

Първо обвийте всяка от картонените тръбички с цветна креп хартия. Добре е да имате поне няколко цвята, за да стане календарът шарен и весел, какъвто е и очакваният празник. След това просто капвате малко лепило на двата края на креп хартията и ги притискате към картонената тръба. Докато чакате лепилото да изсъхне, можете във 24 салфетки да сложите малко от любимите си бонбони и добре да ги увиете. Тези салфетки после ще бъдат напъхани във всяко руло. Хубаво е пак да имате различни бонбони, а пък защо не дори и ядки или сушени плодове. Така всеки ден ще имате вкусна и полезна изненада, която ще ви доближава до Коледа.

През това време вече лепилото ще е стегнало. На всяко руло с боя, отново с различен и подходящ цвят рисувате числата от 1 до 24. Най-красиво и отличително ще стане с темперни бои. Оставяте и тях да изсъхнат. Ще им трябват около 15 минути, а на водните около 20. Ако пък не ви се чака, можете да изрежете кръгчета от хартията, да напишете числата на тях и да ги залепите. Щом времето изтече и сте уверени, че боята е изсъхнала, внимателно напъхайте по една салфетка с вкуснотии във всяка сърцевина от руло.

Накрая внимателно поставяте всички картонени сърцевини в кутията за обувки. Нашата беше наистина огромна, затова имахме възможност да ги подредим в кръг, за да стане още по-интересно, но и по друг начин да се наредят, пак е красиво. Накрая, за да придадете истински коледен дух на вашия календар, можете да изрисувате кутията с коледни мотиви или пък да поставите в нея няколко гирлянда и малки топки или звънчета.

Готови сте, вече можете сладко да отброявате дните до най-хубавия празник.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град