любопитно

Начало | любопитно | Любопитни ли сте да разберете от какво се правят бомбичките за вана?

Любопитни ли сте да разберете от какво се правят бомбичките за вана?

Аз детето | 2022-09-27

Любопитни ли сте да разберете от какво се правят бомбичките за вана?

Кой не обича вана с мехурчета? Те правят времето за баня страхотно! Можете да се забавлявате, издухвайки мехурчета във въздуха, строейки кули с мехурчета във ваната, дори да си направите брада от мехурчета. Разбира се, има много други начини да направите времето за баня едновременно забавно и луксозно. Чували ли сте, че големите жени използват така наречените бомбички за баня?

Но какво им е толкова интересното и специалното и защо ги харесват? Много хора се наслаждават на ароматите, които те добавят към ваната. Повечето от тях добавят забавни цветове към водата, а някои дори съдържат миризма на цветя или други аромати. Някои бомбички за вана също правят много пяна, а повечето предлагат странен шумящ ефект. Ето това е любопитното при тях! Това е свързано с химията на това как са направени. Съставките взаимодействат помежду си и с водата, за да произведат ефектите, които хората очакват от тези ароматизирани сфери.

И така, от какво точно се правят бомбичките за вана? Много хора и фирми имат свои собствени рецепти, но те често включват едни и същи основни съставки: сода за хляб, лимонена киселина и царевично нишесте. Содата за хляб и лимонената киселина се разтварят лесно. Когато двете взаимодействат във вода, те произвеждат въглероден диоксид. Този газ причинява шумящите мехурчета, които виждате, след като пуснете сферата във ваната с вода. Царевичното нишесте забавя тази реакция, като се свързва както със содата за хляб, така и с лимонената киселина. Това кара шумоленето да продължи по-дълго. Разбира се, много бомбички за баня съдържат повече от тези три съставки. Повечето имат бои и аромати, които също се освобождават, когато бомбата се разтвори. Те произвеждат цветовете и ароматите, които хората очакват. Те могат също да включват масла и соли на Епсом.

Много компании, като LUSH, са специализирани в производството на уникални бомбички за баня от различни съставки. Въпреки това, хората също се радват да създават свои собствени у дома. Всичко, от което се нуждаете, за да започнете, са основните съставки, цветовете или ароматите, които искате да добавите и разбира се формичка.

Нямате вана? Няма проблем! Душ бомбички също са вариант. Те са пълни с аромат и шумят точно като тези за вана. Когато душ бомбичките срещнат вода, те се разтварят в гъста пяна, която може да се използва като сапун.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град