любопитно

Начало | любопитно | Без BTS няма кей поп?

Без BTS няма кей поп?

Аз детето | 2023-03-16

Без BTS няма кей поп?

Няма човек по света, който поне веднъж да не е слушал песен на BTS! Това е сигурно, дори и без да е фен на кей поп-а! За феновете на BTS пък да не говорим, те са толкова отдадени на групата, както никоя друга банда в който и да е жанр музика не може и да си представи! Сигурни сме, че и сред вас има такива фенове, а и трябва да си признаем, ние също доста харесваме BTS! И всички бяхме малко тъжни, когато научихме, че те си „дават почивка“. Но бяхме още по-изненадани от тях, когато се разбра, че макар да има как да го избегнат, са решили да отбият задължителната за всички младежи военна служба в родната им Южна Корея. Това си е постъпка на истински отговорни хора и граждани.

Всички мъже в Южна Корея трябва да отбият военна служба за срок от 18 месеца. След години на дебат дали за младежите от групата трябва да бъде направено изключение, най-възрастният от тях – Джин, беше първият, който влезе в казармата през декември миналата година. Очаква се втори член на групата – Джей Хоуп, да се присъедини към армията през април.

И макар да има още много кей поп групи по света, знаете ли какво се оказва... че BTS имат не само най-верните фенове, но според хора, които дори не са техни фенове без BTS кей поп почти няма. Не, не го твърдим ние, а експерти.

Задължителната военна служба за изпълнителите от BTS застрашава настъплението на кей поп музиката в света, съобщи АФП, цитирайки продуцента на групата Бан Си-я, който е и директор на агенцията, представляваща музикантите – „Ейч Уай Би И“. Последните данни за продажбите на албуми показват снижаване на популярността на кей попа, подчерта той. „Главната причина е отсъствието на Би Ти Ес“, каза продуцентът на форум в Сеул.

Представяте ли си? А знаехте ли, че южнокорейската момчешка група, призната за културен феномен, пълнеше стадиони по целия свят и доминираше в музикалните класации. BTS е икономически фактор за Южна Корея и има огромна маса почитатели, позната като „армията“.

Вие фенове ли сте на BTS? А на кей поп? Кои други групи слушате? Ще се радваме да споделите с нас в коментарите!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град