фокуси

Начало | фокуси | Двете най-основни правила, които всеки фокусник трябва да знае

Двете най-основни правила, които всеки фокусник трябва да знае

Аз детето | 2018-07-26

Двете най-основни правила, които всеки фокусник трябва да знае

Фокусите определено са едно от най-невероятните неща, които съществуват на нашата планета. Поне така е за нас и не се съмняваме за много от вас! Всеки знае, че те са просто заблуда и някакъв добре измислен трик, но въпреки това обичаме да ги наблюдаваме и всеки път сме изумени от ефекта, постигнат от фокусника. Чак след няколко минути се досещаме, че тук има нещо – конец, допълнителна карта или просто игра на светлината от която фокусникът се възползва. И въпреки това фокусите са страхотни и не можем да спрем да ги обичаме. Знаете ли обаче кое е още по-хубаво? Сами да правите фокуси! Всъщност сигурно вече го знаете, иначе нямаше да бъдете тук! Е, точно на това място ще намерите много интересни трикчета с всякакви неща: карти, конци, кърпи, че дори сол и яйца. Преди обаче да се захванете с фокусите ви препоръчваме да научите двете най-основни правила от света на илюзионистите. Най-добрите от тях ще ви кажат, че без да знаете тези правила, не можете да продължите и точно затова сега ще ви ги кажем кратко и ясно!

Първо правило: Не издавай нищо!

Просто е и макар че със сигурност ще си кажете, че всеки го знае е добре да си го припомняте често! Фокусникът никога не разкрива тайните си! Ако искате да изумите близки и приятели и въобще фокусите ви да са интересни, то трябва да запазите максимално от мистиката им. Вече ви казахме, че точно в това се крие тайната на илюзионистите, че ти знаеш за заблудата, но не знаеш точно каква е и затова си склонен да приемеш, че номерът пред теб е истинска магия. Най-вероятно и сами сте изпитвали това – виждате невероятен фокус и когато разбирате как се прави си казвате „А, че това ли било!“. Така че никога не разкривайте тайните на фокусите си!

Второ правило: Практика, практика, практика!

Чували ли сте израза, че „повторението е майка на знанието“! Ние обаче казваме и че повторението е най-добрият приятел на фокусите! Има такива, които разчитат на заблудата на зрението, но има и такива, които могат да бъдат направени само след практика. При вторите е много важно да научите как точно се прави някое движение с ръцете например, защото дори и най-малкото погрешно мърдане би могло да разкрие всичко или да развали ефекта! Така че всеки добър фокусник знае, че без практика не може. Най-известните от тях даже често обичат да повтарят, че най-добрите си фокуси са показвали само на огледалото години наред!

Ето сега вече знаете и сте готови да бъдете истински вълшебници!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град