сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Космически конфетени пръчици за весела Нова година

Космически конфетени пръчици за весела Нова година

Аз детето | 2018-12-28

Космически конфетени пръчици за весела Нова година

Коледа отмина, но това не значи, че празниците през декември приключиха. Неслучайно много хора обичат да го наричат най-празничния месец в годината. Очаква ни още по-голяма и шарена веселба на 31-ви декември, когато ще празнуваме и идването на новата година. Знаете, тогава е още по-весело, защото се събирате с приятели, слушате силна музика, седите будни до късно, а навън се пускат всякакви шарени фойерверки. Това правят всички хора по света. Е, някой по-напред от другите, заради часовата разлика, ама всеки обича да празнува Нова година. Космонавтите също празнуват Нова година, при това по няколко пъти, докато обикалят в орбита. Всъщност ако трябва да сме честни съвсем наскоро разбрахме, че последните си правят най-готиния новогодишен купон. Макар че се намират далеч от планетата Земя на Международната космическа станция и храната им се състои предимно от сушени плодове и около тях няма гравитация, те си правят невероятен новогодишен купон с домашно направени космически конфети.

Така че ако и вие тази година търсите как да посрещнете новата година с нещо по-интересно и уникално, опитайте с тези конфети, идващи директно от космоса. При това далеч не е нужно да си учен от НАСА, за да си ги направиш сам.

За тези интересни конфети ще ви трябват:

  • сламки (най-хубаво ще е да са прозрачни, ние намерихме такива в близкия магазин за хранителни стоки)
  • тиксо
  • ножица
  • различни цветни хартийки
  • шарени шоколадови пръчици или златни фолиеви конфети

Правят се толкова лесно:

Първото, което трябва да направите е да сгънете двата края на отвора на сламката един към друг и да ги залепите плътно с парче тиксо. Така после конфетите няма да изпаднат!

После нарежете или накъсайте цветната хартия на малки парченца. Основното тук е да са толкова големи, че да можете да ги напъхате в сламките. След като приключите с това ги... напъхайте в сламките. Напълнете всяка от тях с шарени хартийки догоре. Сложете колкото се може повече, колкото повече и по-шарено, толкова по-хубаво. След това в края на всяка сламка сложете и малко шарени шоколадови пръчици или златни фолиеви конфети. Което от двете ви се намира, и двете неща вършат чудесна работа.

Накрая залепете и другия отвор с още малко тиксо. Готови сте, това е! Разбира се за по-весело направете поне 10 такива. Макар че сме сигурни, че след като се правят така лесно и стават толкова красиви няма да се спрете само на 10.

Накрая точно в 00 часа отлепете тиксото и разпръснете конфетите. Ето това правят космонавтите! Да, при тях ефектът е малко по-впечатляващ поради липсата на гравитация, но и тук на планетата Земя си е доста хубаво. Опитайте и ще видите! На бас, че никой няма да си има такъв космически празник за Нова година, а и кой знае, може от Международната космическа станция да видят точно вашите конфети и тайно да се усмихват там горе...

Вижте и още забавни идеи за Нова година:
Конфети балон за новогодишен купон
Най-интересните и странни обичай за посрещане на новата година по светаКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град