сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Конфети балон за новогодишен купон

Конфети балон за новогодишен купон

Аз детето | 2018-12-29

Конфети балон за новогодишен купон

Нова година е не по-малко интересен празник от Коледа, нали така? Даже за доста хора е много по-забавен. Коледа е времето за спокойните семейни вечери, докато на Нова година е време за шумен и забавен купон със семейство, близки и приятели. Тогава пускаме музика, усилваме я до дупка и танцуваме, понякога буквално до зори. Това е единственото време в годината, когато на всяко дете е позволено да стои до толкова късно, колкото си иска. Или поне до полунощ, за да посрещне първите минути от новата година. Тогава има невероятни фойерверки и някак си всички хора са по-щастливи. Да не забравяме и интересната традиция на сурвакането. Сурвакането започва рано сутринта на 1 януари, когато дружини от малки момчета – сурвакарчета потеглят от къща на къща с дряновите си сурвачки, пожелавайки здраве и благоденствие. Те са желани гости в къщите, а стопаните ги даряват с дребни пари, кравайчета и ошав. Нова година е един доста интересен, шарен и незабравим празник за всеки. Освен това знаете ли, че Нова година е единственият празник, който се почита от по-голямата част от света!

Независимо дали ще ходите някъде, ще гостувате на приятели, те на вас или пък пак ще бъдете само със семейството сме сигурни, че ще си прекарате страхотно. За такъв шарен празник сега ви предлагаме и една оригинална и бърза идея, която ще направи новогодишната ви вечер още по-весела, а очакването ѝ по-приятно. Можете да си направите този интересен конфети балон. Той също е хубав и дори леко гърми, но пък е много по-интересен и безопасен от пиратките и другите фойерверки.

За него ще ви трябват:
балон или балони, защото сме сигурни, че един няма да стигне
шарени хартийки – ако пък нямате, тогава бели листа, които да оцветите в различни цветове
помпичка за надуване (за по-лесно)
конец
обикновена кърпа

Как се прави:

Ние си намерихме изцяло прозрачни балони, които изглеждат много красиво, но вие и да нямате, не е проблем, пак си става супер. Просто накъсахме цветните хартийки на малки парчета. Няма значение от формата, колкото по-различни, толкова по-весело.

Напъхвате шепа хартийки в балона. Разбира се не цялата едновременно, няма да стане. Но по две-три. Отнема малко време, но ефектът после е супер. След това го надувате и завързвате края с обикновен конец, така че да не се спихне. Ако пък са ви останали някакви панделки от коледните подаръци, можете да ги използвате, ще стане още по-хубаво. След това внимателно и много леко натърквате балона с кърпата. Така хартийките ще се полепят по стените на балона отвътре. Това е всичко.

Накрая, когато дойде време за настъпването на новата година, другите ще гърмят пиратки, а вие невероятно красив балон, от който се сипят конфети. Вече знаем кое ще е по-готино. Ако пък направите няколко такива балона, ще стане страхотно, ще имате дъжд от конфети. Какъв по-добър начин за поздрав към чисто новата година!

Вижте още:
Нова година
Най-интересните и странни обичай за посрещане на новата година по света



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град