спорт

Начало | спорт | Карате клуб „Щит“ учи над 100 деца в добродетелите на бойното изкуство

Карате клуб „Щит“ учи над 100 деца в добродетелите на бойното изкуство

Аз детето | 2021-04-24

Карате клуб „Щит“ учи над 100 деца в добродетелите на бойното изкуство

Спортен клуб „Щит“ започва да развива дейност на територията на район Нови Искър през 2009 г. В момента клубът разполага с пет зали в пет отделни населени места на територията: Кумарица, Негован, Доброславци, Чепинци и Нови Искър. Треньорите в клуба работят с всички възрастови групи – от деца до мъже и жени. Според старши треньора Павел Стоянов, освен състезателна дейност, те имат и важна социална мисия, пишат от Bulgaria ON AIR.

Сега има около 130 състезатели, за които залата често се оказва тясна. Надеждата е един ден да разполагат с по-просторно и комфортно място. „В началото беше много трудно, защото в Нови Искър около 40-50 години не е имало спортен клуб с подобна дейност. Но след като станахме повече, хората видяха, че нещата не се случват само за една тренировка, а целим да осигурим на децата бъдеще и след завършването на 7 и 12 клас“, посочи Стоянов.

Спортен клуб „Щит“ е свързан и със спортното училище „Генерал Владимир Стойчев“ и предлага продължаване на обучението на деца след 7 клас, тъй като в Нови Искър има само основни училища. СК „Щит“ е един от клубовете, заявили участие в Националното първенство в олимпийското карате за всички възрастови групи (17-18 април), което се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“. Тимът от Нови Искър участва с всички налични състезатели, а надеждите са отново за класиране в топ 5 на отборите.

Вижте повече в репортажа на Десислава Джерманска.

Sports photo created by serhii_bobyk - www.freepik.comКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град