За родители

Начало | За родители | Какво да подарим за първия рожден ден на детето

Какво да подарим за първия рожден ден на детето

Аз детето | 2019-08-05

Какво да подарим за първия рожден ден на детето

Първият рожден ден за много от нас като родители е най-важният рожден ден в живота на мъничето. Изминала е вече цяла година от появата му на бял свят и всички с много любов и умиление започваме да размишляваме как да направим този ден незабравим. И макар малчуганът да не си спомня как е преминал първият му рожден ден, за нас като родители или гости на важното събитие е важно да отбележим този ден подобаващо.

В следващите редове ще разгледаме ситуацията, ако ние сме поканени на бебешко парти за честване на първата годинка на малчугана и съответно какви подаръци да му направим.

1. Плюшена играчка

Това е може би една от най-класическите играчки, подарявани на бебока за първия му рожден ден. Хубавото на плюшената играчка е, че е универсална – става и за момиченце и за момченце, освен това е по-безопасна от останалите пластмасови играчки. Мекотата на допира с плюша ще го накара да обикне и да се сгуши в играчката мигновено.

2. Дрешка или буйки за прохождане

Мнозина от нас залагат на практичните подаръци като бебешко боди, рокличка, блузка, тениска или панталонче. Тук трябва да бъдем внимателни в избора, да знаем с точност размерите на детенцето като се консултираме с родителите, освен това трябва да имаме предвид, че дрешките много бързо омаляват, поради бързия растеж на детенцето, затова този подарък няма да бъде много дълго ползван. Бебешките обувчици също са добър и практичен вариант, трябва отново да сте сигурни в размера и обърнете внимание на мекотата, обувчиците трябва нежно да обгръщат деликатната бебешка кожа.

3. Гумена играчка

За предпочитане пред пластмасовите играчки за тази възраст, гумените играчки са чудесна алтернатива. Изборът е огромен – гумена количка за момченцата, гумени играчки за баня, гумена кукла за момиченцата, гризалки, чесалки и какво ли още не.

4. Занимателна играчка

Много популярни последните години, този тип играчки са много сполучлив избор. Тук е важно да съобразите възрастта на детенцето и да подберете играчка, с която то да може да играе на 1 до 2 годинки. В занимателните играчки се включват всички конструктори (важно е да не е с много малки детайли играчката, за да не ги погълне), цветни пирамиди, играчки за сортиране по цветове или материал, пъзели (пак следим за частите, да не са прекалено малки), формички за пластелин или глина, и много други. Този тип занимателни играчки развиват фината моторика у детето и подпомагат изграждането на логически връзки.

6. Активна гимнастика

Музикалните играчки също подпомагат развитието на фината моторика на детето, освен това са много релаксиращи. Те тренират слуховите възприятия на детето, а чрез веселите и пъстри цветове и дребните детайли се развива способността за разграничаване на цветовете. Могат да се поставят както на количката за извеждане, така и над леглото или пък върху активната гимнастика.

7. Различни бебешки аксесоари

Практичен и ценен подарък за всяко младо семейство. Тук възможностите са разнообразни – различни аксесоари за хранене (лигавник, лъжичка, купички, шишета, биберони), столчета за хранене. Ако родителите още не са се обзавели с детска количка и сте решили да впечатлите всички, може да заложите на такъв подарък. Изборът отново е голям – комбинирани колички, зимни или летни колички, триколки.

8. Бебешко бънджи

Истинска атракция за малчугана. Бебешките бънджита съчетават много функции в себе си – музикално, визуално оформление, седалка с 360 градусово въртене и какво ли още не.

9. Бебефон и видеофон

Доста практично решение, особено за родители, това е подарък, който ще бъде изключително полезен. С модерните бебефони и видеофони имате възможност да слушате и наблюдавате детенцето, освен това някой модели улавят звука и движението на 2 метра разстояние и дори може да получавате известие на телефона, ако сте активирали тази функция.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град