За родители

Начало | За родители | С бебета на море... Няколко полезни съвета от детски алерголог от Александровска болница

С бебета на море... Няколко полезни съвета от детски алерголог от Александровска болница

Аз детето | 2019-07-03

С бебета на море... Няколко полезни съвета от детски алерголог от Александровска болница

Няма нищо по-хубаво от първата почивка с новия член на семейството. Какви рискове обаче крие за бебетата една ваканция на море или планина през лятото? Първият плаж на бебето е много важен и е голямо предизвикателство за доста майки. Според някои специалисти то може да бъде заведено на плаж, когато стане на 2-3 месеца, защото слънцето е много полезно за него, но според други подходящото време може да е чак след като навърши година. Когато и да го заведете, трябва просто да бъдете много внимателни и да спазвате няколко важни правила.

„Най-важното, с което родителите трябва да се съобразят, са климатичните особености на мястото, към което са се запътили. По отношение на морските райони е добре да знаят, че слънцето през летния сезон е доста силно и между 10.00 и 16.00 ч. малките деца не би трябвало да бъдат на плажа“, отбеляза в студиото на „България сутрин“ в ефира на Bulgaria ON AIR, детският алерголог от Александровска болница д-р Тихомир Мустаков. Той обърна особено внимание на факта, че детският организъм твърде лесно се дехидратира. Особено в горещините. „Както при възрастните е хубаво периодично да се сменя средата, в която живеят, така и при децата. Това действа стимулиращо на много процеси в организма“, подчерта още специалистът. Той обаче беше категоричен, че когато заведем новороденото си на море, целта не е то да хваща тен, а слънцезащитните кремове невинаги могат да го предпазят напълно.

Друго важно, което родителите трябва да запомнят, е че ако детето го е страх, не го карайте да стъпи във водата. То ще се уплаши още повече. Оставете го постепенно да свикне с гледката, обстановката и смяната на климата и то само ще пожелае да влезе във водата. Децата обичат да си играят с вода, но морето ги плаши, защото е много голямо. Дайте им достатъчно време, за да свикнат.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град